szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A régóta üresen álló Baross Gábor téri foghíjtelken irodaház építésébe kezd egy spanyol fejlesztő. A 14 ezer négyzetméteres irodaház tíz emeletes lesz.

A Baross Gábor téren, a Keleti Pályaudvar jobb oldalán régóta üresen álló foghíjtelken építészeti kuriózumnak számító irodaház építésébe kezd egy spanyol fejlesztő. A 14 ezer négyzetméteres, Galéria névre keresztelt irodaház tíz emeletes lesz. Az épület fejlesztője a spanyol érdekeltségű Gestesa Magyarország, tervezője pedig Skardelli György építész.

A Galéria egyik védjegye az áttetsző üveghomlokzat lesz, amely interaktív kapcsolatot hoz létre az épület és

Galéria
környezete között: a természetes fényviszonyok és a mesterséges háttérvilágítás váltakozásával az épület megjelenése napszakonként és évszakonként változik, folyamatosan alakul, mindig más arcot mutat. A Galéria U-alakú tömbje magába fogadja a Baross tér egy darabját, az épületben lévőknek pedig a lehető legnagyobb érintkezési felületet kínálja a külvilág felé, miközben homlokzati üveghártyája zavartalan nyugalmat nyújt a mögötte létrehozott közösségi térnek.
A háromszintes, pincegarázzsal együtt tízszintesre tervezett, „A”
Galéria - ilyen lesz nappal
kategóriájú irodaház bruttó bérbe adható területe 14 ezer négyzetméter lesz. Hat emeleten irodák találhatók majd, a földszinten pedig hatalmas, nyilvános, kiülésre alkalmas teret alakítanak ki, amely teljes egészében közösségi funkcióknak ad helyet kávézóval, étteremmel, bankfiókkal és üzletekkel. Az átriumos tér passzázsként folytatódik a hátsó utca felé, összekötve a Baross teret a Mosonyi utcával. Az elképzelések szerint a passzázs kortárs művészeti galériának ad helyet, elegyítve a kulturális, a közösségi és a magánfunkciókat.

Teszten a mindent verőnek ígérkező iPhone 12 Pro Max – és a budapesti 5G

Teszten a mindent verőnek ígérkező iPhone 12 Pro Max – és a budapesti 5G

Covid-fertőzésben hunyt el egy budapesti háziorvos

Covid-fertőzésben hunyt el egy budapesti háziorvos

3000 éves felfedezés került elő Izraelből

3000 éves felfedezés került elő Izraelből