szerző:
ingatlanmenedzser.hu

A Magyarországon ismeretlenül hangzó modern condo hotel koncepció Floridában is...

A Magyarországon ismeretlenül hangzó modern condo hotel koncepció Floridában is csupán néhány éve terjedt el, viszont elképesztő sikerrel működik.  Lényege, hogy a condo hotelek „condot” (öröklakást) adnak el független, egyéni befektetőknek (tulajdosoknak), akik kedvük szerint használják apartmanjukat üdülésre. Amikor viszont nem kívánják saját célra használni, akkor egy jól működő bérleti program keretében hasznosítható az ingatlan. Ez a program, melyben maga a szálloda üzemeltetője működik közre, garantálja a tulajdonosoknak a megtérülést. A fenntartási költségeket (karbantartás, takarítás, javítások) az üzemeltető állja, a tulajdonos csak ingatlanadót és biztosítást fizet. 

A kezdetekben luxus szállodaláncok nevét viselő, multinacionális cégek által üzemeltetett szállodák kínáltak vásárlási lehetőséget az apartmanjaikra, mint pl. Trump, Hilton, Four Seasons, Le Meridien. Alapvető jellemzőjük, hogy exkluzív helyeken létesültek, pl. az óceánparton vagy golfparadicsomok közepén, illetve olyan floridai városokban, ahol tömeget vonz a luxus és a látványosság. Az első condo hotelek Miamiban, és Miami Beachen épültek fel, azonban mára kétségtelenül Orlando vált a floridai condo hotel piac egyik fellegvárává köszönhetően a több millió turistát vonzó Disney Worldnek.
Lucskai Róbert, a Florida Investment Marketing (FIM) értékesítési és marketing igazgatója szerint az elmúlt néhány évben az számított legjobb időszaknak a vásárlásra, ha egy építés alatt álló létesítménybe vásárolta be magát a befektető. Az árak még alacsonyabbak voltak, illetve több apartmanból is lehetett választani. Mára ez a helyzet alapjaiban változott meg.A FIM kínálatából a Lake Buena Vista Resort Village & Spa az egyik legnépszerűbb condo hotel a magyar befektetők körében. Az elhelyezkedése tökéletesnek mondható, hiszen csak egy mérföldnyire fekszik a Disney parkoktól, közel a Universal Studio-hoz  és a nemzetközi reptérhez. Két, három és négy hálószobás, teljesen berendezett (egyes épületekben pezsgőfürdővel ellátott) apartmanokat, valamint prémiumszolgáltatásokat kínál a hotel exkluzív környezetben. 2005 és 2007 között egy apartmant még 350-400.000 USD vételártól árultak a Resortban. Napjainkra a kényszerzárások ezt az exkluzív komplexumot is elérték, az élelmes befektetők akár 125.000 USD-ért is felvásárolhatnak benne lakásokat. Amennyiben egy 40 százalékos (50.000 USD) önerőt igénylő hitellel szerez a vevő tulajdont, ez is 15-20 százalékos éves hozamot képes produkálni. És még az elkövetkező években realizálódó ingatlan értéknövekedést nem is vettük figyelembe.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Dubaj: ilyen egy luxus buszmegálló

Dubaj, ez az apró arab államocska a luxusturizmusba fekteti kőolajból származó bevételei jelentős részét, így készülve...