A Grupo Milton elnöke az LMP-t vádolja

A Grupo Milton elnöke az LMP-t vádolja

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
ingatlanmenedzser.hu

A Grupo Milton csütörtökön sajtótájékoztatót tartott, amelynek apropója az volt, hogy hétfő óta az Index több cikkben...

A Grupo Milton csütörtökön sajtótájékoztatót tartott, amelynek apropója az volt, hogy hétfő óta az Index több cikkben ismertette a cégvezető múltját, illetve azt, hogy a Pénzügyminisztérium nem támogatta a Balatonring állami hitelgaranciáját, a kormány mégis áldását adta rá. A Grupo Miltonhoz köthető pátyi és sávolyi beruházásokról lapunk is beszámolt korábban, ezekről bővebben itt és itt olvashat.

Kovács Bence János, a Grupo Milton elnöke a sajtótájékoztatón elmondta: a sávolyi Balatonring-ként ismert beruházás egy olyan cég érdekeit sérti, amely az autó- és motorsportban érdekelt. Ez a cég 30 millió forintot akart megszerezni tőle, előbb a maga, majd egy ma parlamenten kívüli, de a mostani választásokon oda igyekvő párt részére, amelynek honlapján is olvasható, hogy ellenzi a két beruházást.

Az LMP cáfol

A Hírszerző úgy tudja: a cég a Magyar Technikai Sport Iroda Kft., amelynek ügyvezetői Baski Zoltán és Balogh Róbert. A szóban forgó politikai párt pedig a Lehet Más a Politika. Jávor Benedek, az LMP szóvivője szerint teljes képtelenség Kovács Bence János állítása. Az LMP szakmai alapon ellenzi pátyi beruházást - mondta a Klubrádiónak Jávor.

A Hírszerző azt írta: Kovács állításával szemben Baski és Balogh azt mondta, hogy bár valóban létezik egy tavaly nyár óta tartó üzleti vita köztük és Kovács között, de ennek nincs köze a Grupo Milton ingatlanberuházásaihoz. A Baskiék által egyáltalán nem titkolt háború kiváltó oka Németh Balázs motorversenyző tavaly májusi istállóváltása volt.

A fiatal versenyző áprilisban szerződött le Baskiék Racing Management-jével, de egy hónappal később, Talmácsi Gábor utódjaként a Balatonringhez igazolt, amit régi istállója tulajdonosai (akik állításuk szerint 190 millió forintot fektettek a versenyző addigi pályafutásába) sérelmeztek - írta a Hírszerző.

Bodoky Tamás, az Index cikksorozatának szerzője ezzel kapcsolatban a Hírszerzőnek azt mondta: ami vele kapcsolatban a sajtótájékoztatón elhangzott, koholmány és rágalom. "Az, hogy a forrásaim egyébként milyen üzleti vitában állnak Kováccsal és megzsarolták-e, büntetőjogilag mindenképpen érdekes, de a megjelent cikkek valóságtartalmát semmiben nem befolyásolja" - mondta Bodoky a Hírszerzőnek.

Kovács perel

Az üzletember azt mondta, százmilliós nagyságrendű kártérítési pert indít az Index internetes portál ellen, az utóbbi napokban megjelent cikkek miatt. Figyelemreméltó ugyanakkor, hogy Kovács az Indexen róla megjelent állítások közül egyet sem cáfolt a sajtótájékoztatón, köztük azt sem, amely szerint csalásért és okirathamisításért másfél év börtönbüntetésre ítélték 1995-ben (bár azóta a büntetett előélet hátrányai alól mentesült).

Sávolyon eddig 7,4 milliárd forintot ruházott be a Milton közművekbe, a teljes magyarországi beruházása pedig 280 millió euró volt tavaly. Az említett hitelre, és garanciára azért van szükség, mert a válság miatt másképpen nem lehet hitelhez jutni - ismertette cége helyzetét Kovács Bence János.

A pátyi beruházás pedig a Zsámbéki medence régebb idő óta ott tevékenykedő ingatlan fejlesztőit sérti - mondta, hozzátéve, hogy a két beruházás elleni támadást egy közös "agytröszt" vezényli. A zsarolás miatt Kovács Bence János büntető feljelentést tesz, és kijelentette: nem hagyja magát zsarolni.

Bodoky Tamás a hvg.hu megkeresésére közölte: akár bíróság előtt is bizonyítani tudja mindazt, amit cikkeiben leírt. Mint mondta, bár elképzelhetőnek tartja, hogy bizonyos informátoroknak esetleg zsarolási szándéka is volt, erről ő nem tudott. Állítja: ő lelkiismeretesen, az újságírás szabályait betartva járt el. "Visszautasítom, hogy bárki is befolyással bírt volna a munkámra. Az informátoraimnak nem volt rálátása a munkámra, ahogy arra sem, mikor jelenjen meg az anyag. Nem vagyok fogható" - mondta.

Hozzászólások