Luxusvilla Londonban: itt lakik a leggazdagabb orosz milliárdosnő!

Luxusvilla Londonban: itt lakik a leggazdagabb orosz milliárdosnő!

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
ingatlanmenedzser.hu

A Forbes ezres listájára egy orosz nő is feliratkozott idén.

A Forbes ezres listájára egy orosz nő is feliratkozott idén. A hölgy Jurij Luzskov moszkvai polgármester felesége, Jelena Baturina (47) építési vállalkozó. A milliárdos üzletasszony az Intekto nevű építőipari cég tulajdonosa, e mellett számos ingatlanbefektetéssel rendelkezik a világban. Baturina egyébként a leggazdagabb orosz magánszemély is, 2,9 milliárd dollárjával a 279. helyen áll az amerikai magazin sikerlajstromán. Most megmutatjuk, hogy hol is lakik az orosz milliárdosnő.

A Timesonline szerint Jelena Baturina tavaly vásárolt magának egy rezidenciát a Buckingham palota közvetlen szomszédságában. A vételár 50 millió brit font volt, a felújításra újabb 50 millió fontot költöttek. A Highgate's West Hill negyedben található villát 1774-ben építették. Az épület mai formáját egy szappangyáros - Sir Arthur Crosfield - felújítása után nyerte el 1913-ban, aki Warrington grófjától vette meg a házat.

A villában összesen 65 szoba van: 25 hálószoba, egy kosárlabdapálya, egy edzőterem, egy könyvtár, és egy gyögyörű fastukkókkal díszített hall. Az új tulajdonos a felújítás során az alagsorban alakított ki egy 33 férőhelyes házimozit, egy feszített víztükrű, fedett uszodát, valamint 24 autó tárolására alkalmas parkolót.

Elena Baturina egyébként 1991-ben alapította ingatlanfejlesztő vállalatát, az Intekto-t. Miután férje Jurij Luzskov 1992-ben Moszkva polgármestere lett, a cég ugrásszerű növekedésnek indult, Baturina azonban visszautasította a korrupciós vádakat. Baturina, mint magánszemély komoly ingatlanbefektetőként is ismert a világban. A Forbes szerint számos tengerparti ingatlana és üdülője van Szocsiban, illetve Belgorod régióban. A sajátos orosz üzleti kultúrára jellemző tény, hogy az Intekto ügyvédjét - Dmitry Steinberget - 2005 októberében lőtték le a cég székháza előtt. Az igazgatótanács elnökét pedig - Alexander Annenkovot - egy héttel korábban négy fegyveres támadta meg fejszékkel felfegyverkezve, ám ő túlélte a támadást. A támadások után az Intekto eladta cementgyártó üzletágát a Gazpromnak és a Sbersbanknak összesen 1,1 milliárd dollárért 2005 végén. 2009-ben a Forbes 3 milliárd dollárra értékelte Elena Baturina vagyonát.

Witanhurst Garden, London.
Witanhurst Garden, London
Jurij Luzskov moszkvai polgármester és felesége Elena Baturina
Elena Baturina 2005-ben

(via Forbes)

Hozzászólások