Új pláza nyílt Aradon - részben magyar tőkéből

Új pláza nyílt Aradon - részben magyar tőkéből

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A modern és elegáns bevásárlóközpont a budapesti WestEndhez hasonlóan a legfontosabb dél-erdélyi vasúti csomópont, az...

A modern és elegáns bevásárlóközpont a budapesti WestEndhez hasonlóan a legfontosabb dél-erdélyi vasúti csomópont, az aradi központi pályaudvar mellett helyezkedik el. A projektben a szakma elismert képviselői vettek részt, köztük a fejlesztésért és üzemeltetésért felelős, budapesti és bukaresti székhelyű Atrium Centers, a kivitelezést fővállalkozóként bonyolító Arcadom Zrt., valamint a szintén budapesti székhelyű Casiopea Group építész iroda.

Átrium Center, Arad, Románia

Az újonnan megnyílt üzletközpontban széleskörű kínálat várja a látogatókat: számos divat-, sport- és elektronikai üzlet mellett kávézók, éttermek, szolgáltatások és szórakoztató központok is helyet kaptak. Itt nyílik meg Arad első parkolóháza, valamint a város első multiplex mozija is.

“Mindvégig a lehető legjobb bérlői mix összeállítására törekedtünk, hogy megfeleljünk az aradi piacon fellelhető széleskörű igényeknek. Mind az építészeti megoldások, mind a kereskedelmi funkció, a megközelíthetőség és láthatóság tekintetében egy olyan bevásárlóközpont létrehozásán fáradoztunk, amelyet méltán emlegethetnek Románia legigényesebbjei és legjobbjai között, és amely más projektek számára is példaként szolgálhat. Az Atrium Center Arad a környék kereskedelmi helyeinek 5-7 éves növekedését is figyelembe véve 30 000 m2 bérbeadható felülettel rendelkezik” – nyilatkozta Parókai Beáta, az Atrium Centers Leasing Manager-e.

Multiplex és billiárdterem

Az Atrium Center egy 1000 parkolóhelyet biztosító ötemeletes parkolóházzal jelentkezik, amely egyben a város első parkolóháza. A földszintet egy 1850 m2-es Billa szupermarket, szolgáltatások, divatüzletek, valamint két mágnesbérlő, az emeleten is üzemelő C&A és a New Yorker foglalják el. Az első emeleten szintén divatüzletek, sportboltok, valamint ifjúsági ruházati üzletek találhatók. A második emelet ad helyet az éttermeknek és szórakoztató központoknak. Ugyanitt található egy játszóház, egy játékbolt, valamint egy Altex elektronikai- és háztartási szaküzlet. Az átadás után nem sokkal nyit a biliárd- és bowling szalon, valamint egy papír-írószer és egy IT szaküzlet is. A multiplex mozi augusztusban nyitja meg kapuit.

Top márkák

Az átadási ünnepséggel egyidőben az első 50 kereskedelmi egység nyílik meg. Számos üzlet nem sokkal ezután nyílik. Utóbbiak közé tartozik az 1200 m2-t elfoglaló LC Waikiki, mely elérhető árú, divatos férfi, női és gyermekruházati termékekkel jelentkezik. Ezt követően nyit a Jeans Club, 450 m2-en, valamint három vezető lengyel márka, a Reserved, a House és a Cropptown, valamint április végéig megnyitnak a nemzetközi konyhákat képviselő portugál és olasz éttermek is. A Cinema City augusztusi nyitásával Erdély legnagyobb mozija lesz. A moziban 10 modern, 3D mozik vetítésére alkalmas terem kap helyet, és így minden bizonnyal a bevásárlóközpont leglátogatottabb attrakciója lesz. Az épület teljes területének bérbeadottsága 92%-on áll. Az újabb üzletek nyitási hulláma a mozi hivatalos megnyitója körül éri el csúcspontját.

Michael Israeli, az Atrium Centers ügyvezető tulajdonosa

1500 új állás

Az Atrium Center Arad átadásával a város gazdasága is új lendületet kap. Az üzletközpont mintegy 1500 új, tartós állást biztosít a helyieknek, és hozzájárul a város költségvetéséhez is. A befektetés összértéke több mint 70 millió euró. “Aradot választottuk az első Atrium Center bevásárlóközpont helyszínéül, mert azt gondoljuk, ez a város a román-magyar-szerb határokon átívelő régió egyik legfontosabb központja, és bizonnyal megérdemel egy ilyen befektetést. Azzal az elszántsággal jöttünk ide, hogy egy olyan projektet adunk át, amely nagyban hozzájárul a közösség javaihoz, és példamutató lehet az aradi gazdasági, társadalmi és kulturális élet számára. Semmiféle kompromisszumot nem voltunk hajlandók kötni, sem a minőség, sem a kivitelezés terén – még akkor sem, amikor azt láttuk, hogy a gazdasági világválság egyes versenytársainkat erre kényszerítette” – mondta el Michael Israeli, az Atrium Centers ügyvezető tulajdonosa.

 

Fontosabb adatok:

 - Az építkezés kezdete: 2008. augusztus

- Teljes beépített terület: 68,000 m2 (belértve az 1000 férőhelyes parkolóházat)

- Teljes bérbeadható terület: 30,000 m2

- Kulcsbérlők: C&A, New Yorker, LC Waikiki, Reserved, Kenvelo, Deichman, House of Art, Leonardo, Altex, Diverta, Hervis, Billa

- A Cinema City, Arad első multiplex mozija 2010 augusztusában nyit

- A teljes bérbeadható terület 92%-a már elkelt

- 2010 végéig több mint 95%-os bérbeadottság várható

- Bérlők: C&A, New Yorker, Deichmann, Jolidon, San Francisco Concept, Orsay, Office Shoes, Kenvelo, Diverta, Fox, Hervis, Leonardo, Sephora, Hosue of Art, Yves Rocher, Jeans Club, LC Waikiki, Premaman, Benvenuti, Gatta, Cozacone, Centrofarm, Motivi, Bigotti, Carturesti, Fanny Lux, Leonard Collection, Man Style, Pada Murre, Bigotti, Ginette, Adidas, Turabo, Pachiouli, Gold Fashion, Justins, Vlady’s, Be in Time, Splendor Mondex, IMAR etc.

- Építész iroda: Casiopea Group

- Fővállalkozó: Arcadom Zrt.

- Finanszírozó bank: MKB

- Kommunikációs ügynökség: AERA Property & Destination

Hozzászólások