Nem fizetett a pápa a fotelért

Nem fizetett a pápa a fotelért

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Három hónapos projekt keretében készült el XVI.

Három hónapos projekt keretében készült el XVI. Benedek pápa fotelje, amin megpihen a vasárnapi mise alatt a közép-angliai Birmingham egyik parkjában. A Cardinal Newman School egyik vezetője által irányított mesterek különös gonddal készítették a bútordarabot, a három oltárt és a kiegészítő bútorokat. Pénzt nem fogadtak el.

A tévések is nagyon készülődnek
©
Íme a hatalmas oltár és közepén a design fotel
©

Newman kardinális alapította a helyi oratóriumot, a szegények egyik legismertebb oltalmazója volt. A pap 1890-ben halt meg. Az emlékét is felidéző vasárnapi ceremónia nyomán egy lépéssel közelebb kerül majd a szentté avatáshoz – írta az egyik helyi online újság.

Ugyancsak helyi mesterek munkája a mise alatt használatos egyházi kellékek egy csoportja. Egy helyi ezüstműves készítette a szertartás alatt használatos kupákat, illetve egy asztalos a nagyméretű mahagóni tokot, amibe belehelyezik a legnagyobb kupát.

A nagy kupa és tartó doboza
©

A legnagyobb városi parkban megtartandó egyházi rendezvényre csakis csoportosan lehet elmenni és jegyet is kell váltani. A BBC helyi tudósítása szerint előzetesen mindenkinek a lakóhelye szerinti templomban kellett jelentkezni. Előre megadtak egy maximum létszámot, vitás esetekben kisorsolták a részvétel jogát. Legfeljebb ugyanis csak 70 ezer hívőt engednek be a parkba, amit szigorú biztonsági kordon véd ezekben az órákban. Birmingham a katolikus egyházfő nagy-britanniai látogatásának utolsó állomása.