Kerékpáros mekka épül Balatonfüreden

Kerékpáros mekka épül Balatonfüreden

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
ingatlanmenedzser.hu

Kerékpáros fejlesztési hullám tanui vagyunk ezekben a hetekben.

Kerékpáros fejlesztési hullám tanui vagyunk ezekben a hetekben. A csepeli kerékpáros pláza és csarnokfejlesztés után most nyilvánosságra került, hogy Balatonfüreden lesz az ország legnagyobb pályája.

©

Szalay Balázs, a parkot üzemeltető Balaton Bike Fest Kft. ügyvezetője elmondta, hogy uniós pályázaton 50 millió forintos támogatást nyertek a nemzetközi szintű versenypályákat is magába foglaló létesítmény kialakítására, az építkezés szeptemberben kezdődött. A 14 ezer négyzetméteres komplexumban sok ezer köbméter föld megmozgatásával több különböző szintű pályát alakítanak ki.

 

Az épülő bringapark a Balatonnál
©

A tisztítás, tereprendezés, fakivágás után júniusban felépül az 1200 négyzetméteres úgynevezett dirt pálya (dombos, ugratókkal), ahol 8 méter magas földhegyekről ugrathatnak le a biciklisek. Már elkészült a 2000 négyzetméteres triál pálya, amelynek a nyomvonalán mesterséges akadályokat, sziklákat, farönköket építettek ki.

A csepeli pláza látványterve

Az akadályok kiépítéséhez és a pályák kialakításához a többi között összesen 40 tonna betoncsövet, 124 tonna sziklát, 20 köbméternyi farönköt, 30 óriási gumit használtak fel, s egy mesterséges tavat is építettek. A balatonfüredi bringaparkban szerviz, kölcsönző, és elsősegélyhely létesült, a parkot bárki térítésmentesen kipróbálhatja a kerékpártudásának megfelelő szinten.

Csepelen az Indotek Group beruházásában tirál csarnok és kerékpáros pláza épül. Ez lesz a főváros legnagypbb kerékpéros központja, ahol szintén lehetnek versenyek és bemutatók. Ezen kívül szervizközpont és a sporthoz kapcsolódó szolgáltató egységek is.