Megint a papoké több egyházi ingatlan

Megint a papoké több egyházi ingatlan

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
ingatlanmenedzser.hu

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős...

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkárságának az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Magyar Katolikus Egyház és a Magyarországi Református Egyház által visszaigényelt ingatlanok tulajdoni helyzete rendezésének húszéves folyamata zárult le, miután a kormány támogatta a volt egyházi ingatlanokat érintő tervezetet. 

A most elfogadott kormányhatározat húsz - Ács, Ajka, Balatonfüred, Balatonszárszó, Balatonszőlős, Bálványos, Cigánd, Edelény, Kazincbarcika, Körmend, Magyaregres, Nemesszalók, Őriszentpéter, Püspökladány, Rinyaújlak, Szerecseny, Szerencs térségében lévő - 758,7 millió forint összértékű ingatlan helyzetét rendezi a Magyarországi Református Egyházat, valamint három - egy budapesti, egy biri és egy pápai, 616 millió forint összértékű - ingatlan tulajdonjogát a Magyar Katolikus Egyházat érintően.   

©

A teljes egyházi ingatlanrendezési folyamat várhatóan ősszel zárul, miután a kormány dönt a még rendezésre váró evangélikus ingatlanigényekről is. A vonatkozó törvény értelmében a volt egyházi ingatlanok tulajdoni helyzetének rendezését 2011 végéig kell befejezni - olvasható a kommünikében.