A kempingeket is csillagokkal minősítik

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Tavaly nyár óta a szállodákhoz hasonlóan a kempingeket is csillagokkal minősítik, igaz, nem kötelezően. A minősített magyar kempingek jellemzően a három csillagos kategóriába tartoznak.

 

A válság hatására nőtt a kempingek népszerűsége, igaz, ugyanezért kevesebb a külföldi vendég. Az sem ritka, hogy kisbabával mennek sátrazni, lakókocsizni, de ez csak azokban a kempingekben kivitelezhető, melyek etetőszékkel, fürdetőkáddal és hasonló eszközökkel várják a családokat.

A kemping nem egyenlő egy darab földdel, ahol fel lehet ütni a sátrat, a hely felszereltségére és minőségére – mint a szállodák esetében is – a csillagok számából lehet következtetni – írja a nol.hu. Pontosabban lehetne, a „csillagoztatásra” ugyanis 2011 nyara óta pályázhatnak az üzemeltetők, ám ez nem kötelező, így a 150-180 valóban aktív kemping közül eddig csupán két tucat minősíttette magát. Biztató azonban, hogy tíz felett van a további, minősítésre jelentkezők száma.

A kempingszövetség folyamatosan végzi a minősítést: elsősorban olyan szempontokat vizsgálnak, mint az egy zuhanyozón osztozó vendégek száma, illetve a kialakítás minősége. "A függönnyel elválasztott zuhanyállásokat ma már nem szívesen használja a vendég" – mondja Tóth Béla, a Magyar Kempingek Szakmai Szövetségének elnökségi tagja. Mindent figyelembe véve az átlagos magyar kempingre a három csillag a jellemző.