Egy év múlva nyílhat meg Újpest új uszodája

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Letették az újpesti városi uszoda alapkövét szerdán. Az építkezés 932 millió forintba kerül, a teljes összeget az önkormányzat állja.

A korábbi újpesti uszoda nem volt sikertörténet, a főváros tulajdonában lévő létesítmény évek óta zárva van, használhatatlan, műszaki állapota miatt nem lehet újranyitni. Vannak ugyan más uszodák a környéken, de azok használatát nem mindenki engedheti meg magának – mondta Wintermantel Zsolt polgármester.

Az új uszoda a tervek szerint nagyjából egy év múlva nyílik meg.

A polgármester kitért arra is, hogy az elmúlt hónapokban hat óvodában adtak át focipályát, felújítottak egy szabványos kézilabdapályát, múlt héten pedig műfüves pályát kapott az egyik iskola.

Gebe Zoltán, a kivitelezést végző Montig Kft. Mérnöki Vállalkozási Iroda ügyvezetője ismertette, hogy az uszodában egy nagyobb méretű medence és egy tanmedence kap helyet, korszerű víztisztító és vízforgató berendezésekkel, a fitneszrészlegben pezsgőfürdőt alakítanak ki. Hozzátette, hogy az egész épület fűtését, szellőztetését és a berendezések vízmelegítését geotermikus energiával biztosítják.

Az ügyvezető szólt arról is, hogy a Halassy Olivér Sportközpont további sportpályákkal is bővül.