Gázrobbanás miatt égett le a TF sportcsarnoka

Gázrobbanás miatt égett le a TF sportcsarnoka

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Lezárult a hatósági vizsgálat: szivárgott a gáz, amit berobbantott a fűtés, ezért égett le a Testnevelési Egyetem csarnoka. Mocsai Lajos rektor szerint a vizsgálat eredménye kizárja az idegenkezűséget. A csarnok helyén egyébként sporttörténeti múzeum és emlékpark épülhet, a föld alá uszodát terveznek.

Gázrobbanás miatt égett le a Testnevelési Egyetem sportcsarnoka – derült ki az október 15-i tűzeset ügyében indított hatósági vizsgálatból. A katasztrófa hajnalán a szivárgás miatt felgyülemlett gázt az automatikusan bekapcsoló fűtés lobbantotta lángra. Az épület egy-másfél óra alatt szinte porig égett. A szomszédos épületre a tűzoltók erőfeszítéseinek hála nem terjedt át a tűz.

Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora szerint a találgatásokkal ellentétben az idegenkezűség teljesen kizárható.

©

A romokat hétfőn elkezdték elbontani, miután lezárult az erre kiírt közbeszerzési pályázat – írta a keddi Népszabadság Mocsai Lajosra hivatkozva.

A területen nem csarnok, hanem valószíűleg sporttörténeti emlékpark és múzeum épülhet, a felszín alá pedig uszodát terveznek. Mint arról beszámoltunk, az új csarnok a Csörsz utcába épülhet a tervek szerint, emellett felújítanák az egyetem atlétikai pályáját, illetve fedett focicsarnokot is építenének – mindehhez a kormány hathatós támogatása kell.

A sportcsarnok leégésétől függetlenül a kormány a 90 éves intézmény modernizálását tervezi.

©