szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Beállt a Balaton jege, vagyis az egész tavat jég borítja.

Beállt a Balaton jege, vagyis az egész tavat jég borítja. A kijelölt pályákon biztonságosan lehet korcsolyázni, de nem mindenhol elég vastag a jég, a balatonföldvári jégkarnevált is el kellett halasztani. A beszakadt Hummereseken kívül eddig senkit nem kellett megbüntetni.

 

Már Lego-ból is készítenek balatonos Hummer képeket

Péntekre beállt a Balaton jege, vagyis a tavat összefüggő, de egyenetlen vastagságú jégréteg borítja; a rendőrség azt kéri, hogy a kijelölt jégpályákat használják a sportolni vágyók - mondta Horváth László, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője pénteken. A rendőrkapitány elmondta, a Balaton jege sok helyen megfelelő vastagságú és állapotú, de akad ahol még vékony, ezért aki teheti használja az önkormányzatok és civil szervezetek által kijelölt ingyenes jégpályákat.

Horváth László beszámolója szerint a vízirendészet rendőrei fokozott ellenőrzést tartanak hétvégén is, kiemelt figyelmet fordítva arra, hogy a tó jegére merészkedők betartsák a szabályokat saját maguk érdekében. Eddig csak azt a két sofőrt kellett megbüntetni, akik hétfőn szakadtak be Hummer terepjáróikkal a balatonakarattyai strandnál.

 

Hummers on the ice...

A bizonytalan jégvastagságra példaként említette, hogy a Siófok előtti, látszólag egyenletes, már régebben beállt jégborításról is bebizonyosodott az elmúlt napokban mért próbafúrások során, hogy 6-tól 19 centiméterig változik.

Balatonföldváron, ahol az egyik legnagyobb jeges programra készültek a hétvégén, a péntek reggeli terepszemlén derült ki, hogy tömegrendezvény megtartására alkalmatlan a jégminőség, ami miatt egyelőre elhalasztották a jégkarnevált.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Új funkciót kap a Google Térkép, segíthet a helyi vállalkozásoknak

Új funkciót kap a Google Térkép, segíthet a helyi vállalkozásoknak

Több száz, gyermekekről készült fotót töltött fel az internetre egy 35 éves budapesti férfi

Több száz, gyermekekről készült fotót töltött fel az internetre egy 35 éves budapesti férfi

Az Apple idei legjobb alkalmazásai a karanténidőszak körül forognak

Az Apple idei legjobb alkalmazásai a karanténidőszak körül forognak