Hűtlen kezeléssel gyanúsítja a rendőrség Rácz Pétert, az Úttörőszövetség elnökét a csillebérci vadászház eladásának ügyében; az épületet Rogán Antal fideszes képviselő szerint jóval áron alul, részben saját unokatestvérének értékesítette Rácz. Az úttörőszövetség elnöke a gyanúsítással szemben panaszt nyújtott be, mivel érvelése szerint decemberben egyszer már megszüntették a nyomozást, bűncselekmény hiányában.

Rácz Pétert, az Úttörőszövetség elnökét az ügyben szerdán hallgatta meg az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) bűnügyi főigazgatósága. Az úttörőszövetség elnöke a meghallgatást követően hangsúlyozta: meggyőződése, hogy az ügyben nem történt bűncselekmény, s reméli, hogy az eljárást bűncselekmény hiányában megszüntetik, "mint ahogy ezt megtették már egyszer ugyanezek a szervek, ugyanezt az ügyet végigvizsgálva". Rácz szerint az ügyben a politikának is van szerepe: "Csillebérc mégis csak egy szimbólumértékű ingatlan" - mondta.
Rogán Antal, a Fidelitas alelnöke tavaly februárban tett feljelentést hűtlen kezelés gyanújával a csillebérci vadászház ügyében; az épületet 1999 márciusában adta el az Úttörőszövetség, a fideszes képviselő szerint jóval áron alul, 94 millió forint helyett 15 millió forintért a Bau-bérc Kft.-nek.
A nyomozást tavaly decemberben megszüntette a rendőrség, mivel nem állapították meg bűncselekmény elkövetését; akkor az Úttörőszövetség elnöke nem szerepelt gyanúsítottként. A Fővárosi Főügyészség január 30-án pótnyomozásra utasította a rendőrséget, mivel "a tényállás az alapeljárásban nem tisztázódott kellőképpen, a rendőrség nem végzett el minden nyomozati cselekményt" - indokolta az eljárás folytatását akkor Sódor István főügyész. Rogán Antal közben február végén bejelentette: Rácz Péter fele részben saját unokatestvérének értékesítette áron alul a csillebérci úttörőtábor területén található vadászházat. A Fidesz alelnöke akkor tudatta: a fejleményekről tájékoztatást ad a nyomozó hatóságnak és Keller László közpénzügyi államtitkárnak is. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Saját apja erőszakolhatta meg a ceglédi kislányt

Saját apja erőszakolhatta meg a ceglédi kislányt

Adventi irodalmi naptár - december 11.

Adventi irodalmi naptár - december 11.

Orbánék az európai gázbizniszben is feltűntek

Orbánék az európai gázbizniszben is feltűntek

Az autós embléma, amit mindenki látott már, mégsem ismerik igazán

Az autós embléma, amit mindenki látott már, mégsem ismerik igazán

„Megfordítanám veled a világot” – KIES klippremier

„Megfordítanám veled a világot” – KIES klippremier

Könnygázzal oszlatott a rendőrség, gyújtogatással és üldözéssel ért véget a tüntetés

Könnygázzal oszlatott a rendőrség, gyújtogatással és üldözéssel ért véget a tüntetés