Tetszett a cikk?

Magyarország és Szerbia-Montenegró kedden Budapesten előzetesen megállapodott abban, hogy Magyarország valamennyi szerb-montenegrói állampolgár számára ingyenes vízumot biztosít - jelentette be Kovács László külügyminiszter. Ukrajnának is hasonló ajánlatot tett a kormány.

Ezen túlmenően is számos kedvezményt ad Magyarország, így öt évig érvényes többszöri beutazásra jogosító vízumot kaphatnak többek között azok, akik hivatalos célból vagy családi rokoni kapcsolatok ápolására utaznak Magyarországra - jelentette be Kovács László. "Ennek fejében Szerbia-Montenegró viszont lehetővé teszi, hogy a magyar állampolgárok a jövőben is vízum és minden korlátozás nélkül utazhassanak Szerbia és Montenegró területére" - tette hozzá. A megállapodás akkor válik véglegessé, ha azt a két kormány jóváhagyja.
A miniszter tájékoztatása szerint az elmúlt héten Magyarország hasonló vízum-megállapodási ajánlatot tett az ukrán kormánynak is. "Erre azonban az ukrán delegáció, felhatalmazás hiányára hivatkozva, nem adott választ, így ez egyelőre még ez a kérdés függőben van" - mondta Kovács László. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Belépett az üzleti világba a Nemzeti Bélyegmúzeum

Belépett az üzleti világba a Nemzeti Bélyegmúzeum

A brit város, amely ontja magából a metál és poplegendákat

A brit város, amely ontja magából a metál és poplegendákat

Szombaton volt az idei nyár legmelegebb napja

Szombaton volt az idei nyár legmelegebb napja