szerző:
MTI

Ismét elnapolta a döntést a telefonfülkéken jogellenesen elhelyezett reklámberendezések tulajdonosának elmarasztalásáról szerdán a főváros városképvédelmi bizottsága a szocialisták indítványára.

A testület januári álláspontjához hasonlóan ezúttal is további vizsgálódást szorgalmazott ez ügyben. A Mediacontact Kft. több mint félezer reklámhordozója kapcsán két éve vitában áll a fővárosi önkormányzattal. A főváros több bizottsági és közgyűlési tárgyalás után tavaly októberben véglegesítette azt a döntését, mely szerint a telefonfülkékre csak közterület-használati hozzájárulással lehet reklámberendezéseket felszerelni. 

A kft. vitatja ezt, szerintük a telefonfülkéken általuk elhelyezett reklámok ügye nem közterület-használati kérdés. A bizottság elé került hivatali javaslat a jogellenesen elhelyezett plakátok múlt évi felmérésének napjától azok elbontásáig háromszoros büntetést javasol. 

A bizottság 2007 januárjáig meghosszabbította az Intermedia Kft. közterület-használati engedélyét. A Mahir Rt. közterület-használatának ügyében későbbre halasztották a döntést. Az rt. ugyanis érvényben lévőnek tekinti a korábban kapott engedélyét, és feleslegesnek tartja az újabb kérelem benyújtását. 

A Fővárosi Közgyűlés tavaly decemberben engedélyezte, hogy az utcabútor tenderen nyertes három céggel kötendő szerződés aláírásáig, maximum 2007 január végéig meghosszabbítsák e cégek közterület-használati engedélyét. 

Az utcabútor tender alapján kötendő szerződés kapcsán jelenleg jogvita zajlik a főváros és az adóhivatal között. Endrédy István (MKDSZ) bizottsági elnök úgy nyilatkozott, hogy az adóhivatal álláspontja szerint azon közterületek használata után is áfát kell fizetnie a fővárosnak, amelyeket ingyen ad valakinek a használatába. Összességében ez az összeg a 25 évre szóló utcabútor szerződések esetében több száz millió forint lenne.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Hat hónap kényszerszünet után győzelemmel tért vissza a magyar atlétika csillaga

Hat hónap kényszerszünet után győzelemmel tért vissza a magyar atlétika csillaga

Egy 550 lóerős Pobjeda az orosz válasz Ken Blockra - videó

Egy 550 lóerős Pobjeda az orosz válasz Ken Blockra - videó

Nagy Blanka: "Bayer Zsolt semmilyen értéket nem adott az országnak"

Nagy Blanka: "Bayer Zsolt semmilyen értéket nem adott az országnak"

Újra jön a nagy havazás, hat megyére adják ki a figyelmeztetést

Újra jön a nagy havazás, hat megyére adják ki a figyelmeztetést

A tüntetők lezárták a Lánchidat

A tüntetők lezárták a Lánchidat

Heves havas: Hóban debütált az 530 lovas Audi sportkombi

Heves havas: Hóban debütált az 530 lovas Audi sportkombi