szerző:
MTI

Font Sándor, fideszes országgyűlési képviselő első fokon pert nyert Wekler Ferenc SZDSZ-es honatyával szemben a Somogy Megyei Bíróság döntése szerint - közölte a Fidesz-frakció sajtóirodája szerdán.

A bíróság ítéletében megállapította, hogy Wekler Ferenc megsértette Font Sándor személyiségi jogait, amikor 2004. augusztus 9-én valótlanul állította, hogy a fideszes politikus is kapott szőlőtelepítésre vissza nem térítendő támogatást - áll a Fidesz közleményében. 

A Somogy Megyei Bíróság Wekler Ferencet eltiltotta a további jogsértéstől, és 300 ezer forint nem vagyoni kártérítés megfizetésére kötelezte - tudatta a Fidesz-frakció sajtóirodája. Wekler Ferenccel szemben 2004 augusztusában összeférhetetlenségi eljárást kezdeményezett a Fidesz a parlament mentelmi  bizottságánál a mórágyi borvidék átminősítése kapcsán, azt követően, hogy Ifjúsági Demokrata Fórum lemondásra szólította fel az SZDSZ-es politikust, aki álláspontjuk szerint szőlőültetvény-telepítés címén "kiemelten magas, 128 millió forintos támogatást kapott". 

Wekler Ferenc ezt követően nyilatkozott úgy, hogy Font Sándor - akkor még MDF-es képviselő - is kapott 1998-ban szőlőtelepítésre vissza nem térítendő támogatást.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Hét nap

WEKLER LEMONDOTT

Az SZDSZ képviselőcsoportja hétfőn tudomásul vette, hogy a frakció tagja, Wekler Ferenc lemondott országgyűlési...

Itthon

Felfüggesztették Wekler mentelmi jogát

Az Országgyűlés hétfőn este felfüggesztette Faragó Péter (MSZP) országgyűlési képviselő mentelmi jogát, fenntartotta Újhelyi Istvánét (MSZP), Wekler Ferenc esetében pedig a mentelmi jogot csupán az egyik vitatott ügyben függesztette fel.

Itthon

MSZP: ha Wekler lemondott, Orbánnak is ezt kellene tennie

Ha az Országgyűlés alelnökének távoznia kellett, hasonló etikai vétségért nem kellene-e Orbán Viktornak is lemondania állami tisztségéről, azaz parlamenti képviselőségéről? - hangoztatták szocialista képviselők csütörtöki sajtótájékoztatójukon. A Fidesz szerint az MSZP negatív kampányt folytat Orbán Viktorral szemben.

Holtverseny A Dal első válogatóján

Holtverseny A Dal első válogatóján

Budapest helyett a Lánchidat blokkolták és Bayer Zsolt "bajszát" rángatták a tüntetők

Budapest helyett a Lánchidat blokkolták és Bayer Zsolt "bajszát" rángatták a tüntetők

A tüntetők lezárták a Lánchidat

A tüntetők lezárták a Lánchidat

Eltűnt egy férfi a VII. kerületből

Eltűnt egy férfi a VII. kerületből

Újra találkozik Trump és Kim Dzsong Un

Újra találkozik Trump és Kim Dzsong Un

Ez történt: elkezdték bekapcsolni a traffipax-figyelmeztetéseket a Google Térképen

Ez történt: elkezdték bekapcsolni a traffipax-figyelmeztetéseket a Google Térképen