szerző:
MTI

Vádat emelt az ügyészség Tasnádi Péter ellen; tizenegy különböző bűncselekménnyel vádolják, többek között azzal, hogy az ő utasítására késeltek meg több embert és gyújtottak fel autókat; a vádiratban szereplő 11 bűncselekmény közül kilencet bűnszervezet tagjaként követett el - hangzott el a TV2 Tények című hírműsorában csütörtökön.

Az ügyészség szerint 2001-ben Tasnádi utasítást adott embereinek, hogy késeljék meg volt felesége élettársát, az asszony válóperes ügyvédjét pedig baseball-ütővel verjék meg. A vádiratban az is szerepel, hogy 2002-ben Tasnádi felgyújtatta annak a férfinak az autóját, aki először elvállalta felesége megölését, de később a megbízást visszaadta, az előleget viszont nem - hangzott el a műsorban. 

A  vád tárgyává tett bűncselekmények eleinte az elsőrendű vádlott, Tasnádi személyes sérelmeinek megtorlására irányultak, de később megjelent az anyagi haszonszerzési cél is - mondta Varga Jenő, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a műsorban.

Tasnádi Péter ügyvédje, Tuza Péter kijelentette: "a korábbi, úgynevezett maffiaügyben, amelyet Tasnádi Péter ellen folytattak, a maffiavád addig volt nagyon erős, amíg el nem jutottunk a bíróságig".

A Nemzeti Nyomozó Iroda december 6-án tudatta, hogy vádemelést javasol T. Péterrel és társaival szemben, mások mellett életveszélyt okozó testi sértés, súlyos testi sértés, sikkasztás, csalás, zsarolás, személyi szabadság megsértése és közveszéllyel fenyegetés miatt.

A rendőrség által következetesen T. Péterként emlegetett Tasnádi Péterrel szemben 2004 októbere óta folyt büntetőeljárás többek között azért, mert a gyanú szerint megbízásából egyik ismerőse 2001. novemberében életveszélyesen megsebesítette volt felesége élettársát, majd 2004. márciusában súlyos sérülést okozott egy sértettnek. Szintén Tasnádi Péter felbujtására gyújtottak fel 2004. júniusában egy személygépkocsit, szintén a fővárosban. 2002-ben pedig felesége válóperes ügyvédjét bántalmazták az ő megbízásából.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Hét nap

ÚJ GYANÚ TASNÁDI ELLEN

A Nemzeti Nyomozóiroda több személyt is meggyanúsított azzal, hogy előkészületet tett Tasnádi Péter feleségének a...

MTI Itthon

Vádemelést javasol a rendőrség Tasnádival szemben

Vádemelést javasol a rendőrség T. (Tasnádi) Péterrel és társaival szemben, mások mellett életveszélyt okozó testi sértés, súlyos testi sértés, sikkasztás, csalás, zsarolás, személyi szabadság megsértése és közveszéllyel fenyegetés miatt - közölte a rendőrség.

Lesújtó képet mutat Magyarországról a Bloomberg innovációs listája

Lesújtó képet mutat Magyarországról a Bloomberg innovációs listája

Nemsokára újra leszakad a hó, a fél országra kiadják a figyelmeztetést

Nemsokára újra leszakad a hó, a fél országra kiadják a figyelmeztetést

Másképp fog a klímaváltozásra gondolni, ha felkeresi ezt az oldalt

Másképp fog a klímaváltozásra gondolni, ha felkeresi ezt az oldalt

Mindegy, milyen telefonja van, ingyen letöltheti rá az egyik legnépszerűbb kártyajátékot, az Unót

Mindegy, milyen telefonja van, ingyen letöltheti rá az egyik legnépszerűbb kártyajátékot, az Unót

Hiába a tb-támogatás, egyre többet költünk gyógyszerekre

Hiába a tb-támogatás, egyre többet költünk gyógyszerekre

Letartóztatták a férfit, aki láncfűrésszel vágta meg szomszédja arcát

Letartóztatták a férfit, aki láncfűrésszel vágta meg szomszédja arcát