szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Fidesz szolidaritását fejezi ki a tüntetőkkel, ugyanakkor arra kér mindenkit, hogy próbálja féken tartani az indulatokat, "ne üljön fel a kormányoldal részéről tervezett provokációknak" - mondta Navracsics Tibor frakcióvezető, a Fidesz és a KDNP közös frakcióülésének nyilvános részén.

 
A politikus a Fidesz elnökségének álláspontját ismertetve hangsúlyozta: szolidárisak az elkeseredett tüntetőkkel, ugyanakkor komoly a veszélye annak, hogy a becsapott emberek spontán indulatai kezelhetetlenné válnak. A Fidesz ezért arra kér mindenkit, hogy a rendelkezésére álló eszközökkel, tekintélye latba vetésével próbálja a féken tartani az indulatokat, a spontán akciókat a törvényesség keretei között tartani, valamint a kormányoldal részéről várható provokációknak elejét venni - tette hozzá Navracsics Tibor.
 
A frakcióvezető kijelentette: híreik vannak arról, hogy a kormányoldal részéről provokációkat terveznek. "Ne üljenek fel a provokációknak, ha tüntetnek, akkor méltóságteljes, nyugodt tüntetéseket kérünk" - mondta a politikus.  Navracsics Tibor arra szólította fel a miniszterelnököt, hogy kérjen bocsánatot a politikusoktól és minden magyar embertől, akit megbántott beszédével, ugyanakkor a Fidesz frakcióvezetője arra is felhívta a figyelmet, hogy a bocsánatkérés nem mentesíti az MSZP-t és az SZDSZ-t attól felelősségtől, hogy le kell váltaniuk a kormányt.
 
Navracsics Tibor hozzátette: Sólyom László köztársasági elnök - a magyar demokrácia történetében eddig példátlanul - szintén nyilvános bocsánatkérésre szólította fel a miniszterelnököt.
 
Gyurcsány Ferencnek és a kormánynak mennie kell, az MSZP-nek és az SZDSZ-nek meg kell hoznia ezt a döntést - hangsúlyozta a politikus, aki úgy vélte: Gyurcsány Ferenc nem kívánatos személy a politikában, mert nem felel meg a civilizációs normáknak és azoknak a demokratikus normáknak sem, amelyek feltételezik, hogy a viták alapja az igazmondás.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Thürmer és Csurka egy véleményen

Ahogyan Csurka István, úgy Thürmer Gyula is alkotmányozó nemzetgyűlés összehívását tartja szükségesnek a kormányfő balatonöszödi beszédének nyilvánosságra kerülése után kialakult helyzetben. Közben "nyugalomra és éberségre" szólít fel minden baloldali embert a Magyar Kommunista Munkáspárt első embere.

MTI/hvg.hu Itthon

Országszerte Gyurcsány lemondásáért tüntettek

Miközben Budapesten tovább folyik a demonstráció, a miniszterelnök lemondását követelték Győrben, Kecskeméten, Miskolcon, Egerben, Békéscsabán, Szegeden, Nyíregyházán is. A miskolci tévé nem olvasta be a tüntetők szövegét, Kaposváron viszont a helyi tévé honlapján tette közzé a tüntetés időpontját.

MTI Itthon

Orbán kedden megszólalhat?

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke Brüsszelben az Európai Néppárt elnökségi ülésén vesz részt, csak kedden érkezik haza - tájékoztatott a Fidesz sajtóosztálya.

MTI Itthon

Danks: a kormány a helyén van

Nem igazak azok a híresztelések, hogy a kormány javasolná a rendkívüli állapot bevezetésének megfontolását, illetve, hogy ez ügyben, illetve egyáltalán ülésezett volna a Nemzetbiztonsági Kabinet - közölte Dank Emese kormányszóvivő, aki kijelentette: a kormány a helyén van, és működik.

MTI Itthon

Kéri és Stumpf: ellentétes értelmezések

Kéri László szerint aki veszi a fáradságot, és elolvassa az egész beszédet, annak kiderül, az arról szól, hogy "kimerült annak a politikának a tartaléka, amelyik hazudozásra épített". Stumpf István szerint a nyilvánosságra került májusi frakcióülés hangfelvételének ügye "súlyos morális csődje a magyar politikának és benne különösen a szocialista-liberális kormányzásnak".

hvg.hu Itthon

Sólyom szerint morális válság van, de nem szólít lemondásra

Sólyom László köztársasági elnök hétfőn nem szólította fel Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt a lemondásra, de rámutatott morális felelősségére. Az államfőt sokféle címen hívták fel cselekvésre a Gyurcsány Ferenc balatonőszödi, most nyilvánosságra került beszéde kapcsán kialakult helyzet miatt.

hvg.hu Vélemény

„Gyurcsány sokkal inkább megszállott, mint cinikus"

A Nap TV hétfő reggeli adásában Betlen János beszélgetett Bence György filozófussal, Lengyel László és Stumpf István politológusokkal. A Gyurcsány-beszéd következményeiről folytatott eszmecsere rövidített és szerkesztett változatát olvashatják.

Ez történt: magyar tudósok rájöttek, miért fertőz annyira a koronavírus

Ez történt: magyar tudósok rájöttek, miért fertőz annyira a koronavírus

A Charlie Hebdó miatt gyilkolt volna

A Charlie Hebdó miatt gyilkolt volna

Kiszámolták, hússzor rosszabb a helyzet az ember miatt az óceánokban

Kiszámolták, hússzor rosszabb a helyzet az ember miatt az óceánokban