szerző:
MTI

Molnár Tamásnak, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 egyik ügyvivője szerint minden engedélynek birtokában vannak ahhoz, hogy a budapesti Kossuth téri tüntetés péntek estétől vasárnap 19.00 óráig - vagyis az önkormányzati választások előtti kampánycsend idejére - kulturális rendezvénnyé alakuljon át.

Erről a szervező csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján számolt be a megmozdulás helyszínén. Közlése értelmében egy új nagyszínpadon fognak fellépni a művészek a rendezvényen.

"Ne sértsük meg a kampánycsendet" - mondta Molnár Tamás. A szervező felhívta a tüntetésen megjelenő közszereplőket, akik jelöltként is indulnak a választásokon, hogy a kulturális rendezvény időszakában "ne is mutatkozzanak".

Az ügyvivő kitért arra, hogy erősíteni kívánják a nemzetközi nyomást Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és kormánya lemondása érdekében, ezért a Kossuth téri tüntetésre meghívta Lech Walesát, a lengyel szolidaritás szakszervezet egykori vezetőjét, volt lengyel államfőt.

Maga a kulturális rendezvény kapcsán Usztics Mátyás színművész mondta el, hogy az pénteken 19.00 órakor kezdődik, amikor a Nemzeti Kamaraszínház előadja a "Petőfi nem alkuszik" című művet.

A sajtótájékoztató egyik előadójaként meghívást kapott Makovecz Imre építész, az Új Magyarországért Egyesület tagja is, aki - Molnár Tamás elmondása szerint - jelezte részvételi szándékát, de végül nem jött el. Az ügyvivő kifejtette, hogy céljaik megegyeznek az említett egyesülettel, de - pártsemlegességük okán nem elfogadható számukra, hogy egy aktív fideszes politikus is részt vállal benne, illetve "az állampárti vezetőket sem tartják kívánatosnak". (Az egyesületben a Fidesz részéről Kelemen András országgyűlési képviselő, a rendszerváltás előtti magas beosztású pártállami politikusok közül pedig Pozsgay Imre és Szűrös Mátyás vállalt szerepet).

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Itthon

"A miniszterelnököt is le lehet váltani"

Suchman Tamás szocialista politikus a májusi, balatonőszödi frakcióülésén, a megszorítások kapcsán azt mondta: sok mindent meg lehet tenni az emberekkel, de korlátlanul mindent nem. Vastagh Pál volt igazságügy-miniszter pedig arról beszélt, hogy igen sok kétséget ébresztett benne az, amit a miniszterelnök mondott a közigazgatással kapcsolatban. Szerinte a közigazgatáson belül egyre nagyobb hatása van a politikának. A két politikus felszólalásából közölt részleteket az InfoRádió.

MTI Itthon

A Fidesz az OVB-hez fordul az MSZP kampánya miatt

A Fidesz álláspontja szerint Gyurcsány Ferenc, a kormány és az MSZP választási kampánya alaptalanul vádaskodik, alaptalanul vádolja Orbán Viktort – mondta Áder János, a Fidesz országgyűlési képviselője.

MTI Itthon

Deutsch-Für: csak a hatalom érdekli Gyurcsányt

Az ország politikai, gazdasági és morális válságának az az oka, hogy Gyurcsány Ferenc az ország tönkretétele árán is meg akarta őrizni pártja, kormánya és saját maga hatalmát - jelentette ki Deutsch-Für Tamás.

MTI Itthon

Francia hetilapok a magyar válságról

A Gyurcsány Ferenc lemondását követelő tüntetések valódi okait a csütörtökön megjelent francia hetilapok Magyarország identitásválságában, valamint demokratikus és gazdasági törékenységében vélik felfedezni.

hvg.hu Választás 2006

Debreczeni: a főszereplő Orbán Viktor

A most zajló súlyos válság főszereplője a hamis látszattal ellentétben nem Gyurcsány Ferenc, hanem Orbán Viktor – írja Debreczeni József Robbantás című cikkében, a ma megjelent 168 órában . „Amíg nem távozik a magyar politikából, nem lesz béke, és nem lesz nyugalom”– állapítja meg a közíró az elmúlt hét eseményeit elemezve.

Vélemény

"Mit tudnak ezek mást, mint hazudni"

Mi lesz ebből az országból, ha észreveszi, hogy a hazugok országa? Nem vagyunk már optimisták, s jó előre sajnáljuk azt, aki ezt hangosan megmondja. Föltétlenül megkövezik, s az ország tovább hazudik önmagának, s úgynevezett vezéreinek. Hogy a vezérek is hazudni fognak, arról talán kár is elmélkedni. Mit tudnak ezek mást, mint hazudni, ámbár azt igazán jól tudják, s jól tudják, mindörökké ámen.

MTI Itthon

Jobbik: nemzetközi pszichiáterek vizsgálják meg Gyurcsányt!

"A Jobbik Magyarországért Mozgalom a Nemzetközi Pszichiátriai Társasághoz fordul azzal a kéréssel, hogy vizsgálják meg Gyurcsány Ferenc elmeállapotát. Egyre több szakmabeli véleménye szerint az illető személy viselkedése annyira elüt a normálistól, hogy szükséges és sürgős feladat a mentális analízis" - jelentette ki Vona Gábor, a párt alelnöke a Kossuth téri tüntetésen.

MTI Itthon

Színpadváltás a Kossuth téren

Lebontották és elszállították a Kossuth téri színpadot a szervezők arra hivatkozva, hogy az a gazdák tulajdona, ahogy a melegkonyha is, és mivel az ÁNTSZ bezáratta a konyhát, a gazdák a színpadot is elszállítják a konyhai eszközökkel együtt. A tüntetők szervezői ígérik, hogy nemsokára új pódiumot állítanak fel a téren.

Probléma merült fel Corvinus mögötti alapítvány bejegyzésekor

Probléma merült fel Corvinus mögötti alapítvány bejegyzésekor

Mfor: A hulladéklerakókat is államosítani akarják

Mfor: A hulladéklerakókat is államosítani akarják

Brexit: két szék között a padlóra eshet Boris Johnson

Brexit: két szék között a padlóra eshet Boris Johnson

85 androidos alkalmazás, amit senkinek nem kellett volna letöltenie

85 androidos alkalmazás, amit senkinek nem kellett volna letöltenie

Most szaladjon a strandra, ha még napozni akar ezen a nyáron

Most szaladjon a strandra, ha még napozni akar ezen a nyáron

Egymillió eurót nyer, aki bebizonyítja, hogy Bielefeld nem létezik

Egymillió eurót nyer, aki bebizonyítja, hogy Bielefeld nem létezik