Felgyújtották az MSZP szombathelyi irodáját

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Ismeretlen tettesek hétfőn felgyújtották az MSZP szombathelyi irodáját, betörték a földszinti üvegportált és egy éghető anyagot tartalmazó palackot dobtak az irodahelyiségbe - tájékoztatott a rendőrség.

"Az esetről 20 óra 55 perckor kaptunk bejelentést, a tüzet a helyszínre érkező tűzoltók nagyon rövid idő alatt eloltották" - mondta a megyei rendőr-főkapitányság ügyeletes tisztje. Nemény András, az MSZP szombathelyi szervezetének elnökhelyettese megdöbbenését és értetlenségét fejezte ki a történtek miatt. "Egész nap békésen ünnepeltünk, egyszerűen nem értem, hogy miért volt erre szükség" - mondta.

Az MSZP irodától száz méterre lévő főtéren nyolc órakor ért véget a Gyurcsány Ferenc lemondását követelők békés demonstrációja, a mintegy háromszáz fős tömeg rendben szétoszlott, az emberek ugyanúgy, mint egy hónapja minden este, most is elindultak a helyszínről. A rendőrség és a tűzoltóság szakemberei jelenleg is helyszínelnek, a félig kiégett irodahelyiségbe egyelőre nem engedik be az újságírókat és fotósokat.