szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Öt új államtitkárt neveznek ki a Miniszterelnöki Hivatalban (MeH): Baja Ferenc, Burány Sándor, Kolber István és Németh Imre eddig a Fejlesztéspolitikai Irányító Testület (FIT) tagjaként, Magyar Bálint a testület alelnökeként tevékenykedett.

Az öt politikust pénteken nevezi ki a MeH államtitkárává Sólyom László köztársasági elnök – mondta az Wéber Ferenc, az államfő sajtófőnöke. Hozzátette: a kinevezések 2007. január 1-jei hatállyal történnek. A FIT-et az új fejlesztéspolitikai intézményrendszer részeként tavaly nyáron hozta létre a kormány. A testület a kabinet, illetve a Nemzeti Fejlesztési Tanács irányításával működik.

A FIT-et Gyurcsány Ferenc miniszterelnök vezeti, alelnöke Magyar Bálint, tagjai között Baja Ferenc, Burány Sándor, Kolber István, Németh Imre, Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztos szerepel, állandó meghívottként részt vesz a munkájában az államreformért felelős kormánybiztos, Draskovics Tibor.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI/hvg.hu Gazdaság

Veres János Tátrai Miklóst javasolja pénzügyi államtitkárnak

Veres János pénzügyminiszter Tátrai Miklóst, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium szakállamtitkárát javasolja pénzügyi államtitkárnak – közölte a Pénzügyminisztérium. A pénzügyminiszter javaslatáról pénteken levélben tájékoztatta Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt.

MTI Itthon

Vádat emeltek a MeH volt helyettes államtitkára ellen

Vádat emelt az ügyészség Kodela László, a MeH egykori humánpolitikai helyettes államtitkára ellen vesztegetést színlelve elkövetett hivatali befolyással üzérkedés és az adóbevételt jelentős mértékben csökkentő adócsalás bűntette miatt - közölte a Tv2 Tények című hírműsora.

Hét nap

ÚJ PÉNZÜGYI ÁLLAMTITKÁR

Visszatérő lesz a Pénzügyminisztériumban (PM) Tátrai Miklós, a környezetvédelmi tárca eddigi szakállamtitkára, ha a...

Társadalom

A második Gyurcsány-kormány államtitkárai

Az első Gyurcsány-kormány nyolcvan szakállamtitkára közül összesen harmincan őrizhették meg államtitkári beosztásukat a második Gyurcsány-kabinetben. A miniszterelnök a politika és a közigazgatás kapcsolatrendszerét olyan irányba módosította, amitől Bibó István kifejezetten óvott fél évszázaddal ezelőtt.