Diósdi-ügy: befejeződött a nyomozás

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több mint egy hónapig tartó iratismertetés után befejeződött a diósdi kettős emberölés nyomozása, s a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) átadta a több tízezer oldalt kitevő aktát az ügyészségnek. A rendőrség szerdán tartja a sajtótájékoztatót a nyomozás lefolytatásáról.

A hvg.hu korábban foglalkozott már a diósdi bűncselekménnyel. Emlékezetes, 2005 április 1-jén éjjel Diósd és Érd határában lelőttek két férfit, K. Norbertet és F. Józsefet. A kegyetlen gyilkosság ügyében fél év alatt eredményeket értek el a Pest megyei nyomozók, de az ügy teljes felderítése egészen mostanáig tartott.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai mintegy két tucat embert gyanúsítanak, köztük a csoport vezetőit bűnszervezet létrehozásával, működtetésével és vezetésével, illetve felbujtóként, több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsítják. A diósdi kettős emberölés mellett a rendőrség a társasághoz köti a Mol százhalombattai olajfinomítójából történt olajlopást, egy százhalombattai vállalkozó 1998-as felrobbantását, valamint a Fortus Rt. vezetője elleni 2003-ban elkövetett, szerencsés kimenetelű támadást is.