szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A diósdi kettős bérgyilkosság ügyében nincs nyomozás államtitoksértés miatt a Pestvidéki Nyomozó Ügyészségen - közölte Lövei Ágnes, a Pest Megyei Főügyészség csoportvezető ügyésze.

A Népszava pénteken, a Havaria Pressre hivatkozva, arról számolt be, hogy a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a nyomozó ügyészségen feljelentést tett, mert gyanújuk szerint a diósdi kettős emberölés egyik gyanúsítottja - aki állítólag egy volt rendőr ezredes - folyamatosan tájékoztatta a Koszi-klán két vezetőjét, hogy a bandatagok melyik telefonját, mikor hallgattatja le a rendőrség. A lap szerint a nyomozó ügyészek most azt próbálják kideríteni, hogy a Nemzeti Nyomozó Irodánál (NNI) ki adhatta ki az államtitoknak számító információkat.
 
Lövei Ágnes csoportvezető ügyész közölte: a diósdi ügyben államtitoksértés miatt nem tett feljelentést a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, így nincs is folyamatban ilyen nyomozás a Pestvidéki Nyomozó Ügyészségen.
 
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság 2007. május 9-én valóban tett feljelentést az ügyészségen hivatalos személy által elkövetett vesztegetés és befolyással üzérkedés bűntette miatt, két személy ellen, akik közül az egyik gyanúsított a cikkben említett volt rendőr ezredes. Ez az feljelentés azonban nem hozható összefüggésbe a diósdi üggyel - mondta a csoportvezető ügyész. Hangsúlyozta: a nyomozás jelenleg is folyik, így nem adhat tájékoztatást a rendőrségi feljelentés tartalmáról. Mint mondta, tudomása szerint nem is gyanúsítottja a diósdi ügynek rendőr ezredes.
 
Az NNI pénteken közleményben tudatta: határozottan visszautasítják a Havaria Press állítását, amely szerint újabb államtitok-sértési ügyben nyomoznak a szervezet dolgozói ellen a diósdi ügy kapcsán kiszivárgott államtitkok miatt. "A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság feljelentése alapján indult büntetőeljárásban az NNI korábbi, illetve jelenlegi munkatársai szerepét nem vizsgálják" - írták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itthon

A diósdi kettős gyilkosság kérdőjelei

Összesen 28 gyanúsítottja van a diósdi kettős gyilkosságnak és a hozzákapcsolódó 17 bűnügynek – derült ki a szerdán délben tartott rendőrségi sajtótájékoztatón. Az ügyhöz kapcsolódik egy olajlopásos történet, fő vádlottai követték el az olajlopást, őket zsarolta meg F. József, akit azután testőrével együtt Diósdon megöltek. Ám ezek a vádlottak az emberölési ügyből valamilyen okból kimaradtak.

hvg.hu Itthon

Diósdi-ügy: befejeződött a nyomozás

Több mint egy hónapig tartó iratismertetés után befejeződött a diósdi kettős emberölés nyomozása, s a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) átadta a több tízezer oldalt kitevő aktát az ügyészségnek. A rendőrség szerdán tartja a sajtótájékoztatót a nyomozás lefolytatásáról.

MTI Itthon

Diósdi kettős emberölés: nincs móri vonal

Pest megye rendőr-főkapitánya "nyomatékosan és határozottan" cáfolta, hogy a diósdi kettős emberölés ügyében folytatott nyomozás során a móri bankrablással összefüggésbe hozható adatok keletkeztek volna.

hvg.hu Itthon

Diósdi leszámolás: háttéralku segítette a nyomozást?

A héten az utolsó szembesítés után befejeződhet az egyik leghírhedtebb magyar alvilági leszámolás, a diósdi kettős gyilkosság nyomozása. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság ezt követően a mintegy ötvenezer oldalas ügyiratot vádemelési javaslattal megküldi az ügyészségre. A hvg.hu értesülései szerint a rendőrök az egyik gyanúsítottal, Cz. Attilával megegyeztek: részletes vallomásáért cserébe enyhébb büntetés vár rá, illetve az egyik fegyveres rablás ügyében érintett feleségét nem gyanúsítják meg.

Jakus Ibolya: Ha a csend beszélni tudna

Jakus Ibolya: Ha a csend beszélni tudna

Új kapcsoló az Instagramon: a felhasználó dönthet, akarja-e látni a lájkolásokat

Új kapcsoló az Instagramon: a felhasználó dönthet, akarja-e látni a lájkolásokat

A Black Mirrort emlegették, amikor a rendőrség robotkutyája felbukkant New York utcáin

A Black Mirrort emlegették, amikor a rendőrség robotkutyája felbukkant New York utcáin