A Föld Órája: Budapest és Pécs is csatlakozik az akcióhoz

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A globális felmelegedés elleni összefogás fontosságára hívja fel a figyelmet az az akció, amelynek keretében ma este 8 órakor világszerte várhatóan mintegy 30 millióan kapcsolják ki egy órára a világítást és a televíziót.

Pécs az első magyarországi városként csatlakozott a klímavédő akcióhoz, a Fővárosi Közgyűlés pedig csütörtökön fogadta el azt a javaslatot, hogy a főváros is csatlakozzon a Föld Órája kezdeményezéshez; így este nyolc órakor kikapcsolják Budapest díszkivilágítását is.

A fővárosban összesen több mint száz épületet érint az éjszakai díszkivilágítás kikapcsolása, és a budai Vár, a Szent István-bazilika, a Parlament, a Lánchíd valamint további közel 100 szobor és múzeum fényei hunynak ki. A közvilágítást természetesen nem fogják kikapcsolni ekkor sem.

Tavaly márciusban az ausztráliai Sydney borult sötétbe, amikor a lakók, a helyi önkormányzat és az üzletek vettek részt az első Föld Órájában. Az akció sikeresnek bizonyult, és a szervező, a Természetvédelmi Világalap (WWF) úgy döntött, hogy idén az egész világra kiterjeszti.