szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Dunába esett egy helikopter Mosonmagyaróvár közelében, Magyarkimle térségében szombaton, kora délután; a négy utas ki tudott úszni.

A Közlekedésbiztonsági Szervezet szóvivőjének, Bajkó Erikának a tájékoztatása szerint az MI 34-es helikopter balesetét nagy valószínűséggel az okozta, hogy alacsonyan repült és elszakított egy felsővezetéket.

Magasfeszültségű vezetéknek ütközött egy MI-34-es szovjet gyártmányú helikopter a kimlei hídnál, a település magyarkimlei részén, azért zuhant a Dunába – közölte Kósa Mihály tűzoltó százados, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletesétől.

A százados elmondta: a helikopter a pilótával és három utassal a  darnózseli falunap alkalmából sétarepülést végzett, amikor a baleset történt. A vízbe esett légi járműből mind a négyen ki tudtak menekülni, kiúsztak a partra, a pilóta és két utas könnyebben, a harmadik utas súlyosabban sérült meg – utóbbi  lábszártörést szenvedett. A pilótát és az utasokat a mentők kórházba szállították.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője megerősítette, hogy három könnyű és egy súlyos sérültet vittek a mosonmagyaróvári kórházba. Kocsis Tündétől, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, hogy a balesetet nem a rendőrség, hanem a légügyi hatóság vizsgálja majd ki. A helikoptert – amelynek román a lajstromszáma, a tulajdonosa pedig német állampolgár – magyar pilóta vezette.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Olyan többséggel választották újra a portugál elnököt, hogy második forduló sem kell

Olyan többséggel választották újra a portugál elnököt, hogy második forduló sem kell

Leégett a házuk, de még fél évig kapták a villanyszámlát

Leégett a házuk, de még fél évig kapták a villanyszámlát

Új bringaútszakasz épül Budapest és a Balaton között

Új bringaútszakasz épül Budapest és a Balaton között