Vitatott strand Szántódon

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szántód polgármestere szerint egy jelenleg lezárt, magánstrandként használt közvetlen vízparti terület nem az utcában épült ingatlanok tulajdonosaié, hanem a településé – írja a Somogyi Hírlap.

A megyei napilapnak nyilatkozó Dolgos János, a Balaton-parti település polgármestere felháborítónak tartja, hogy a település rendezési tervében közparkként feltüntetett, több mint 100 méter hosszú és 12 méter széles parti sávot a szántódi „villapark” tulajdonosai magánterületként kezelik.

Az említett területen a kilencvenes évek vége óta 36 nyaraló épült azután, hogy az egykori MÁV-üdülő területét felparcellázták. A jelenlegi tulajdonosok azt mondják: ők úgy vásárolták meg a telkeket, hogy a szerződésük szerint a területhez jár nekik a magánstrand is, tehát úgy tekintik, hogy az jogos tulajdonuk, ezért kerítéssel zárták le a vízpartot.

A polgármester az eladáskor már meglévő települési rendezési tervre hivatkozva pert indított a tulajdonjogért, felajánlva, hogy a vízhez legközelebb eső nyaralók tulajdonosait kárpótolják az elvesztett partért.