szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Balaton szó hallatán legtöbbünknek a víz szikrázása, a fürdőzők és a kukoricaárusok zsibongása, valamint a lángos, a hekk és a palacsinta illata jut eszünkbe. Vannak azonban a magyar tengernek más arcai is, amelyeket alkalomadtán érdemes megismerni, és ehhez még fürdőruha sem szükséges.

Mit csináljunk, ha nem akarunk vagy nem tudunk fürdeni. Olvassa el cikkünket, kattintson!
Itthon

Életveszélyes a balatonboglári gömbkilátó

Biztonsági okokból lezáratta a balatonboglári gömbkilátót a város polgármestere, mert nem vállal érte felelősséget, amíg fel nem újítják. A település jelképévé vált építményre húszmillió forintot kellene áldozni – írja a Somogyi Hírlap.

hvg.hu Shake

Az öt "legundorítóbb dolog" külföldön

A Travelline összegyűjtötte azt az öt dolgot, amit világszerte a legundorítóbbnak tart: köpködés, nyúzott állatok fellógatása, guggolós klozet, szemét, snus. Mi a hvg.hu-nál kicsit másképpen látjuk, de üsse kő, bemutatjuk, mitől fintorognak a kollégák.

MTI Itthon

Átlagon felülien tiszta a Balaton vize

Átlagon felülien tiszta volt a Balaton májusban, a víz hőmérséklete pedig már elérte a 20 Celsius fokot - közölte a Magyar Tudományos Akadémia Balatoni Limnológiai Kutatóintézete.

hvg.hu Ingatlanmenedzser

Télen-nyáron veszik a balatoni nyaralókat

A balatoni ingatlanpiac pangása látszólag véget ért. A fellendüléssel egy új korszak is kezdődik. Az ingatlanpiacon évről-évre megfigyelhető a szezonalitás csökkenése, ez a tendencia most az eddig nagyon is szezonálisnak mondható nyaraló piacra is begyűrözött.

MTI Shake

Tíz nyaktörő őrültség, amit nem fedez biztosításunk - videó

Nyaralás során könnyen elragadhat minket a kalandvágy, hogy kipróbáljunk olyan dolgokat is, ami egyébként a dolgos hétköznapok során eszünkbe sem jutna. Az alábbiakban bemutatunk tíz különös „extrém sportot”, amelybe csak saját felelősségre érdemes belekóstolni, valószínűtlen ugyanis, hogy utasbiztosítónk vállalná a gyógyítást költségeit.

MTI Shake

A világ 10 legkiábrándítóbb nevezetessége

Ki tudja, miért, de a világ 10 legkiábrándítóbb nevezetességét tartalmazó listán csupa olyan helyek, turistalátványosságok szerepelnek, amelyeket az emberek – mielőtt megtekintik őket – általában Földünk egyszeri és megismételhetetlen csodái közé szoktak sorolni.

hvg.hu Shake

Melyek a leghátborzongatóbb kifutópályák?

A repülés sokaknak nem tartozik a legkellemesebb élményei közé, mert utazás közben állandóan ott van bennük a félsz, az aggódás, hogy valami baj történhet. Tán jobb is, ha nem tudjuk, milyen körülmények közt teszik földre a gépet a tapasztalt pilóták, akiknek alkalmanként csak 8-10 másodpercük van arra, hogy kiválasszák a landolásra legmegfelelőbb pillanatot.

hvg.hu Shake

Nyolc vágyva vágyott város, ahol bűn rossz élni

Bűnözés, környezetszennyezés, túlzsúfoltság keseríti meg a bennük lakók mindennapjait, s ha innen a távolból nosztalgikus vágyakozással is tekintünk egyik-másik helyre, abban biztosak lehetünk, hogy az ott élők és dolgozók számára mindegyik város maga a pokol.

hvg.hu Tech

Hova tegyük a laptopot és a kamerát, ha utazunk?

Napjaink felhasználóinak utazás közben is szükségük lehet mobiltelefonra, fényképezőgépre, PDA-ra vagy laptopra, és ezeket megfelelő helyen kell tárolnunk, ha valóban biztonságban akarjuk tudni méregdrága kütyüinket. Nemcsak a mit, a mibe is fontos kérdés lehet ekkor.

Ingyen használhatja: életet lehel a régi fotókba egy új mesterséges intelligencia

Ingyen használhatja: életet lehel a régi fotókba egy új mesterséges intelligencia

Nyolcéves kislány a koronavírus csehországi áldozata

Nyolcéves kislány a koronavírus csehországi áldozata

Marabu Féknyúz: Orbán és az ellenzéki sajtó

Marabu Féknyúz: Orbán és az ellenzéki sajtó