Miskolcon hétfőn ül össze a szmogbizottság

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Miskolcon hétfőn ül össze a szmogbizottság egy esetleges riadó elrendelésének szükségessége miatt - mondta Csizmadia János, a miskolci önkormányzat építési és környezetvédelmi osztályának vezetője vasárnap.

Akkor kell szmogriadó riasztási fokozatot elrendelni, ha két mérőállomáson két napon keresztül eléri vagy meghaladja a határértéket a levegő szennyezettsége és az ezt követő harmadik napon sem hoz a meteorológiai helyzet javulást - közölte az osztályvezető.

A szálló por napi átlagkoncentrációja téli időszakban jellemzően az ipari üzemek, fűtőberendezések kibocsátásától, illetve az időjárási körülményektől függ - tette hozzá. Hangsúlyozta, hogy Miskolc elsőként tájékoztatta a lakosságot a szmogveszélyről, riasztást azért nem rendeltek még el, mert a vasárnapi időjárás változása módosíthatja az értékeket.

Pénteken és szombaton a borsodi megyeszékhelyen is meghaladta a határértéket a légszennyező anyagok koncentrációja. Miskolcon hétfőn ül össze a katasztrófavédelmi és környezetvédelmi szakemberekből álló bizottság, hogy döntsön a további lépésekről.