Egy óra alatt meglettek a félegyházi fiatalkorú rablók

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Két fiatalkorú is részt vett abban a rablásban, amelyet kedden este követtek el egy helybeli járókelő ellen Kiskunfélegyházán - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes sajtószóvivője.

Mihályné Bornemisza Eleonóra elmondta, kedden este három fiatal megtámadott egy kerékpárját hazafelé toló helyi lakost Kiskunfélegyházán. Az ötvenhét éves férfitől cigarettát kértek, majd hátulról leütötték, megrugdosták, melynek következtében könnyű sérüléseket szenvedett. A magatehetetlen ember kabátjának belső zsebéből a támadók kivették személyes iratait, valamint ezerötszáz forintját.

Túl messzire azonban nem jutottak sovány zsákmányukkal - folytatta a szóvivő -, a helyszínre érkező rendőrök ugyanis a hóban könnyen azonosítani tudták nyomaikat. Ezeket követve pedig egy órán belül a három elkövetőből kettőt elfogtak és hamarosan az időközben hazaért társukat is megtalálták. Késő este ráadásul egy másik sértett is jelentkezett a rendőrségen, akit ugyancsak ez a trió támadott meg.

A tizenöt, tizenhat és tizennyolc éves kiskunfélegyházi fiúk ellen csoportosan elkövetett rablás bűntettének gyanúja miatt indult eljárás. Tettüket a kihallgatás során beismerték, a rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.