Közepesen volt ittas balesetekor Stohl András

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Közepes fokban volt alkoholtól befolyásolt állapotban a kirendelt orvos szakértő véleménye szerint a május 8-án hajnalban közúti balesetben részes S. András - áll a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság keddi közleményében. Az esetleges "egyéb jellegű befolyásoltságról" - a korábbi mintavétel alapján - egy hét múlva készül el a szakvélemény.

Stohl András színész-műsorvezető a baleset estéjén az MTI-nek elismerte, hogy ő karambolozott Fót közelében. A kedden kiadott rendőrségi közlemény szerint az említett időpontban egy személygépkocsi haladt Budapest felől Fót irányába, amikor a 2102. számú út M0-s autópálya és Fót közötti szakaszán - egyelőre ismeretlen okból - áttért a szemközti sávba, és nekiütközött két, szabályosan közlekedő személygépkocsinak. A balesetben egy személy súlyos, egy pedig könnyebb sérülést szenvedett. A vélhetően vétkes sofőr a baleset után - eddig ismeretlen időpontban - elhagyta a helyszínt.

A közlemény szerint mivel az adatgyűjtés során felvetődött, hogy az autót S. András fóti lakos vezette, otthonából vérvételre előállították, majd mint a karambol résztvevőjét meghallgatták, utána hazaengedték; a járművét lefoglalták. "Az eljárás során kirendelt igazságügyi orvos szakértő véleménye szerint S. András a baleset bekövetkeztekor közepes fokban volt alkoholtól befolyásolt állapotban" - írja a közlemény, hozzátéve: az egyéb jellegű befolyásoltságra vonatkozó mintavétel megtörtént, a kirendelt szakértő véleménye egy hét múlva készül el. A lefoglalt járművet igazságügyi műszaki szakértő vizsgálja.

A közlemény kitér arra is, hogy a karambolt vélhetően okozó járműben talált távcső az elsődleges megállapítás szerint - a sajtóhírekkel ellentétben - egy első generációs, úgynevezett BN-2-es, kereskedelmi forgalomban is kapható, haditechnikai eszköznek nem minősülő távcső. Az ügyben közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt, ismeretlen tettes ellen indult eljárás - zárul a rendőrségi közlemény.

A karambol estéjén az MTI telefonos érdeklődésére Stohl András azt mondta, hogy ő okozott balesetet hajnalban a fővárosból fóti otthona felé tartva, és hibásnak érzi magát a történtekért. Hozzátette: csak a mentők kiérkezése után hagyta el a helyszínt, de részleteket nem közölhet, mert az ügyvédek azt tanácsolták neki, hogy várják meg a vizsgálat végét. "Rettenetesen sajnálom, ami történt - mondta Stohl András -, és nagyon szégyellem magam…Megérdemlem, hogy ezek után széttépjenek az újságok, illetve hogy az emberek azt gondolják rólam: borzalmas alak vagyok.”