Mesterházy: a Fidesz előkészíti az újabb megszorításokat

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Az MSZP szerint teljes a kormányzati káosz, kommunikációs trükkről van szó, amikor a Fidesz a gazdaság állapotáról beszél: mindent a Gyurcsány- és a Bajnai-kormányra próbál ráfogni, és előkészíti az újabb megszorításokat.

Az elmúlt napok kormányzati kommunikációjával a Fidesz sokat ártott devizában eladósodott embereknek, vállalkozásoknak, a tőzsdei cégeknek – mondta Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezetője. Szerinte ez vagy dilettantizmust, vagy spekulációt jelent, de mindkét esetben káros és tragikus az ország szempontjából.

Szerinte kommunikációs trükkről van szó, amikor a Fidesz a gazdaság állapotáról beszél és mindent a Gyurcsány- és a Bajnai-kormányra próbál rákenni, éhogy előkészítse az újabb megszorításokat – reagált a frakcióvezető Varga Mihály szombati bejelentésére. A Miniszterelnökség államtitkára a tényfeltáró bizottság részjelentése kapcsán azt mondta: konszolidált a magyar gazdaság helyzete, de a 2010-es költségvetés több adata nagyságrenddel tér el a valóságtól, ezért hogy a tervezett 3,8 százalékos hiányt tartani lehessen, azonnali intézkedésekre van szükség. A kormány szombattól kezdődően három napos rendkívüli ülést tart, hogy gazdasági akciótervet dolgozzon ki.