Lerobbant mentőhelikopter miatt zárták le a fél utat Válnál

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
HavariaPress

Meghibásodott egy mentőhelikopter, amely egy sérült ellátása után nem tudott felszállni a 8111-es számú útról; a légi jármű személyzete hétfőn, a déli órákban egy biciklizés közben megsérült gyermekhez érkezett.

A Tabajd és Vál között fejsérülést szenvedett fiút nem kellett kórházba szállítani. A helikopter műszaki mentésének idejére félpályás útzár van érvényben az érintett szakaszon - közölte a rendőrség az MTI-vel.

A fiú balesetéről a bicskei rendőrkapitányságra érkezett bejelentés - tájékoztatott Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Az elsődleges adatok szerint a Vál irányába kerekező 15 éves fiú, eddig tisztázatlan körülmények között, leesett a kerékpárjáról és beverte a fejét, elvesztette az eszméletét.

Budapestről mentőhelikopter érkezett hozzá, a mentősöknek a helyszínen sikerült ellátniuk a fiút, és mint  kiderült, nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett, ezért nem kellett kórházba vinni. A fiú ellátását követően a mentőhelikopter - amely az úton landolt - fel akart szállni, ez azonban nem sikerült, mert a gép meghibásodott, így jelenleg is elfoglalja az út egy részét. A szerelők már elindultak Budapestről, hogy elhárítsák a hibát. A 8111-es úton félpályás útzár van, a rendőrök váltakozó irányból engedik a forgalmat.