Bándy Kata halála összehozta a netes társadalmat

Bándy Kata halála összehozta a netes társadalmat

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A pszichológus, a fiatal, csinos lány és a rendőr - ezek voltak a hívószavak, ami miatt Bándy Kata neve lett a legkeresettebb az interneten.

Bándy Kata - ezt a nevet keresték legtöbbször az elmúlt héten az interneten, többen, mint júnusban a "Foci EB" kifejezést. A közösségi oldalakon több ezer ember osztotta meg a lánnyal kapcsolatos híreket, és találgatta, mi történhetett vele. A szociálpszichológus szerint a lány tragédiája közösséget hozott létre – hangzott el az m1 híradójában.

A pécsi lány neve kiugróan magas érdeklődést váltott ki a magyar internetezők körében. Baranya megyében négyszer annyiszor írták a keresőbe a lány nevét, mint Budapesten. A lány keresése az egyik közösségi portálon , a Facebookon indult. A felhívást 20 nyelvre, köztük arabra is lefordították, és alig három nap alatt csaknem 20 ezren osztották meg a lány adatait. Így több millió emberhez jutott el Kata eltűnésének híre pillanatok alatt.

©

Hain Ferenc szerint az emberek többsége érintettnek érezhette magát: hiszen úgy gondolták, velük is megtörténhetett volna az eset. "Több kevesebb áttétellel ez mindenkinek átélhető és azt látom igazából - intenzíven kommunikálnak az ismerősök és a barátok is - hogy ennek van egy nagyon erős érzelmi oldala, ez egyfajta közösséget teremt" – magyarázta Hain Ferenc.

Mint megírtuk: nem akart közösülni támadójával, valószínűleg ezért ölték meg Pécsen Bándy Katát. A fiatal pszichológussal a gyanú szerint egy 26 éves férfi végzett, akinek szerdán döntenek az előzetes letartóztatásáról. A bama.hu szerint a támadót tipikus piti bűnözőnek ismerték korábban Kelebián és Kiskunhalason. Korábbi ügyei miatt állítólag most is börtönben kellene ülnie.

A gyilkossággal kapcsolatos további cikkeket itt olvashatják.