Laza Orbán várja a nagy kibeszélésre érkező fideszeseket

Laza Orbán várja a nagy kibeszélésre érkező fideszeseket

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A teraszon kávézva várja Orbán Viktor a sárvári frakcióülésre érkező fideszes képviselőket, akiket szerda este avat be őszi terveibe. A háromnapos, kihelyezett tanácskozáson a kormánypártok már a 2014-es kampányra fordulnak rá, de biztosan szóba kerülnek majd az IMF-tárgyalások is.

Kedélyes, laza Orbán Viktor érkezett meg a Sárvár szélén található, négycsillagos Park Inn Hotelbe, ahol a kormánypártok háromnapos kihelyezett ülésüket tartják. A miniszterelnök kiengedett pólóban, hátizsákkal a vállán szállt ki az őt szállító autóból, a szálloda előtt egy kisebb küldöttség fogadta, Rogán Antal frakcióvezetővel az élen.

A kormánypártok parlamenti frakciói az elmúlt két évben kialakított hagyománynak megfelelően egy vidéki városban tartják háromnapos, szezonindító értekezletüket, ahol a tervek szerint Orbán Viktor és kormányának tagjai a kabinet őszi célkitűzéseit ismertetik a 263 parlamenti képviselővel.

Mint korábban megírtuk, a szezonnyitó tanácskozások várhatóan több fontos téma is előkerül. Úgy tudjuk, szó lesz az előzetes választási regisztrációról, az azeri-örmény diplomáciai botrányról, a gazdasági helyzetről és az IMF-tárgyalásokról, illetve az elmúlt két évben elkezdett közigazgatási- oktatási és egészségügyi átalakítás mindennapi hatásairól az ezzel együtt járó esetleges elbocsátásokról.

©

Korábban fideszes források a hvg.hu-nak azt mondták,  sárvári frakcióülés fordulópont lehet a 2014-es választásokra való felkészülésben, lényegében a "párt ráfordul a kampányra" (értesüléseink szerint Gyürk András személyében még a kampányfőnököt is megnevezhetik). Ezzel minden korábbinál elkezdi a két nagy párt a felkészülést, ugyanis Mesterházy Attila MSZP-elnök is bejelentette két napja, hogy elkezdik jelöltjeik kiválasztását a választásokra.

A tanácskozás helyszínéül szolgáló hotelt lezárták, az épületet a Terrorelhárítási Központ emberei őrzik, előtte csak néhány bámészkodó turista figyelte a miniszterelnök jövetelét. Orbán Viktor megérkezése után azonnal kiült a szálloda teraszára, ahol Rogán Antal, néhány képviselő és stábja néhány tagjának társaságában kávézott. Közben folyamatosan érkeztek a kormánypárti képviselők, köztük Wittner Mária, aki egy hímzett zászlót adott a kormányfőnek.

Orbán a Wittner Máriától kapott zászlóval
©

Az első, szerdai napon tartja a miniszterelnök pártelnök a helyzetértékelő, vitaindító beszédét, amit várhatóan most is éjszakába nyúló tanácskozás követhet. Fideszes forrásokból úgy értesültünk, hogy a miniszterelnök nem üli végig a háromnapos tanácskozást, egyéb programjai miatt már csütörtökön elutazhat.