Így segítené a KDNP Orbánék demográfiai programját

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Demográfiai kabinetet hoz létre a Kereszténydemokrata Néppárt, hogy segítsék a kormányfő által a héten bejelentett program kidolgozását. Pálffy István, a kisebbik kormánypárt frakciószóvivője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón elmondta: a kabinet célja, hogy a tervezett demográfiai program minél inkább ösztönözze a gyermekvállalást.

A programelemekről előzetesen azt mondta: egy részük a családi adókedvezmény kiterjesztését érinti, de ide tartozhatnak különböző lakástámogatási és szociálpolitikai lépések is.

A testület tagjai lesznek a területért felelős KDNP-s kormánytagok, az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság vezetője, valamint azok a szakemberek, szakmai szervezetek, akik a Népesedési Kerekasztalon is részt vettek.

Orbán Viktor kormányfő a Keresztény Értelmiségiek 200. jubileumi rendezvényén kedden Győrben jelentette be, hogy demográfiai programot indít a kormány az év második felében, ha a gazdasági növekedés ezt lehetővé teszi. Ezzel szeretnék elősegíteni "a fiatal szülőknek azt a döntését, hogy az egyébként kívánt eggyel több gyermeket Magyarországon bátran vállalhassák" - fogalmazott a kormányfő.