Másképp azonosítják a hazai online pókereseket

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A parlament gazdasági és informatikai bizottsága módosító jindítványt nyújtott be a távszerencsejáték-törvényt módosító javaslathoz, amely a pénzmosás-ellenes szabályok szerinti ügyfél-azonosítás új módját vezeti be. Ez az előterjesztés szerint a távszerencsejátékok szervezői és a játékosok részére is jelentősen megkönnyíti az azonosítási eljárást.

Az új módszer szerint a szervező a leendő játékos által az online regisztráció során megadott adatok helyességét a személyiadat- és lakcímnyilvántartó adatbázis elektronikus megkeresésével ellenőrizheti. 

Ha a nyilvántartó az adatok helyességét megerősítő üzenetet küld a szervezőnek, az ügyfél-azonosítást a szervező sikeresen elvégezte és további levélváltásra, egyéb ellenőrzésre - a játékos azonosítása érdekében - nincs szükség. 

A közigazgatási adatbázis lekérdezése a kiskorú játékosok kiszűrésére is különösen alkalmas, több uniós tagállamban - például Franciaországban, Finnországban - is sikerrel alkalmazott módszer. A magyar nyilvántartóban nem szereplő játékosokra a továbbiakban is a pénzmosás megelőzéséről szóló törvénynek, a személyes megjelenést nem kívánó ügyfél-azonosítási szabályai alkalmazandók.