Vonattal utazhatunk Budapesten belül

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Próbaképpen, és csak egyetlen vonalon, de megvalósul Budapesten belüli vasúti személyszállítás: Kelenföldről Kispestre jár téltől a magyar S-Bahn.

Már a téli menetrenden dolgoznak a MÁV-Startnál, a vonatosszeállitas.hu oldalon megismerhetők a fontosabb változások - írja a szombati Magyar Nemzet. A menetrendben az szerepel, hogy óránként közlekednek majd Kőbánya-Kispest és Székesfehérvár között a személyvonatok. Ez lesz az első alkalom, hogy egy dunántúli ingavonatnak nem a Déli pályaudvar és nem is valamelyik másik nagy pályaudvar, hanem a pesti oldal fontos csomópontja lesz a végállomása.

A vonatok a székesfehérvári indulás után Gárdonyban, Velencén, Kápolnásnyéken, Baracskán, Martonvásáron, Tárnokon, Érd-felsőn, Budatétényben, Kelenföldön és a Ferencvárosban állnának meg.

Ezzel megvalósul a sokat emlegetett S-Bahn koncepció, vagyis az, hogy az utasok Budapesten belül vasúttal utazhatnak olyan városrészek között, amelyek nem egy vonal mentén helyezkednek el. A most tervezett járattal az utas Kelenföldről (ami jövőre a 4-es metró végállomása lesz) eljuthat Kőbánya-Kispestre, a 3-as metró végállomására - olvasható a lapban.

Hozzászólások