Civil nyomásra felfüggesztett a bíróság egy útépítést az Őrségben

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) szerdán elrendelte a Kétvölgy-Felsőszölnök út építését - közölte a Védegylet. A Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő 70 milliós letétet kért a civilektől, de a bíróság ezt elutasította.

Szerdán a Védegylet kérelmére a PKKB ideiglenes intézkedéssel leállította a Felsőszölnök-Kétvölgy közötti út építését - írta közleményben a Védegylet.

A PKKB elutasította a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. (NIF) azon kérését, hogy a Védegylet az útépítés leállításához tegyen bírósági letétbe 70 millió forintot. A bíróság szerint ugyanis egyrészt a 70 millió forintos igény levezetése a NIF által nem történt meg, másrészt a területen az építkezéssel érintett fajok eszmei értéke indokolja azt, hogy ne változzon a jelenlegi természeti állapot. Az út az Őrségi Nemzeti Park területén húzódik.

A per következő tárgyalására november 5-én kerül sor, ahol választ kaphatunk arra a kérdésre is, hogy az egész építkezés a korábban kiadott engedély lejárta után, tehát tulajdonképpen engedély nélkül történt-e - írták a civilek.