Meghalt a Tápiószelén bántalmazott kétéves gyermek

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Meghalt pénteken éjjel a gyanú szerint súlyosan bántalmazott kétéves kislány, akit életveszélyes állapotban szállítottak kórházba a mentők szerdán Tápiószeléről - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) a honlapján.

Mint megírtuk, a gyerek családon belüli bántalmazás áldozata lett. Állítólag a 6100 fős Tápiószele szélén, a Nagy Lajos körút egyik házában bántották, egyelőre nem tudni, ki. Az Országos Mentőszolgálattól azt közölték: január 8-án a helyszínen kellett újraéleszteni egy két év körüli kislányt, akit a mentők életveszélyes állapotban szállítottak kórházba. A mentők ennél többet nem mondhattak. Válaszuk szerint a körülmények, az egészségkárosodás okának tisztázása a hatóságok feladata – olvasható a Velvet cikkében.

 Az MTI úgy tudja, hogy a fővárosi Heim Pál kórházban ápolták a kislányt, akit a mentők információja szerint még lakhelyén újra kellett éleszteni. Beluzsárné Belicza Andrea, a PMRFK szóvivője szombaton azt közölte, hogy a kislány pénteken késő este a kórházban meghalt. A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja az eset körülményeit - mondta. Hangsúlyozta: az életveszélyt okozó testi sértés minősítésen még nem változtattak, s egyelőre senkit sem hallgattak ki gyanúsítottként az ügyben.
 
A várhatóan jövő héten elkészülő boncolási jegyzőkönyv, illetve szakértői vélemény alapján halált okozó testi sértés, vagy akár emberölés miatt folyhat tovább a nyomozás a bűncselekmény elkövetője, illetve elkövetői ellen. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság életveszélyt okozó testi sértés gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen indított büntetőeljárást – közölték. A nyomozás érdekeire hivatkozva a rendőrség sem közölt részleteket az üggyel kapcsolatban.