Feljelentette a BKK Vitézy Dávidot

Feljelentette a BKK Vitézy Dávidot

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az igazgatóság döntése alapján a Budapesti Közlekedési Központ üzleti titok megsértésének megalapozott gyanúja miatt feljelentette VI. és VII. Kerületi Ügyészségen a közlekedési társaság korábbi vezérigazgatóját, Vitézy Dávidot – közölték péntek délután.

A BKK a rendelkezésére álló hivatalos dokumentumok alapján megállapította, hogy Vitézy Dávid munkaviszonyának megszűnésekor nem tett eleget a társaság adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzatában foglalt kötelezettségének – olvasható az erről szóló közleményben, amelyet Dabóczi Kálmán vezérigazgató írt alá.

Hozzátették: valószínűsíthető, hogy a volt vezérigazgató jogosulatlanul birtokol adatvagyont, amely megvalósíthatja az üzleti titoksértés bűntettét, alkalmas lehet vagyoni hátrány okozására, jogtalan előnyszerzésre.

Vitézy Dávid a Budapesti Közlekedési Központ megalapításától, 2010 októberétől 2014. december 31-ig töltötte be a vezérigazgatói posztot, menesztéséről a Fővárosi Közgyűlés december 3-án döntött.

Vitézy Dávid pénteken közleményben reagált. Szerinte a Budapesti Közlekedési Központtól való távozásakor minden szabályosan történt az átadás-átvételi eljárásban, és a BKK vezérigazgatója által aláírt közlemény minden alapot nélkülöző vádaskodás. Mivel "sem Tarlós Istvánról, sem a városvezetés más tagjáról nincs okom feltételezni efféle lejáratási kísérletet", bizonyára valamiféle megfelelési kényszer, túlbuzgóság állhat a "feljelentgetés" mögött az új cégvezetés részéről – írta a BKK volt vezérigazgatója.