Most az Indexnek küldött arrogáns választ a közmédia

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Folytatva a korábbi levelezéseik hangnemét, az MTVA sajtóosztálya most az Index egyik újságírójának küldött válaszában tett fel arrogáns válaszkérdéseket.

Mint ahogy beszámoltunk róla, a legfrissebb információk szerint via.hu néven indulna el az új állami híroldal, az Index pedig azt írta, úgy értesültek, 80 gyakornokot vettek fel ezért a Híradóhoz, akiket helyhiány miatt a folyosóra tett asztalokon tanítanak be, "ideológiai nevelést" is kapnak és átírják az anyagaikat "a megfelelő hangúra".

Az Index munkatársa ezért kérdésekkel fordult a közmédia sajtószolgálatához, amelyekben azt kérdezte, hogy igaz-e a 80 új gyakornok felvételének híre, tényleg a folyosón kénytelenek-e dolgozni, kapnak-e ideológiai nevelést és átírják-e a kormánypártira a gyakornokok anyagait.

Az MTVA válaszában először leszögezte, minden kérdésre a válasza nem, majd válaszkérdésekkel fordult az Index munkatársához: "Igaz-e az, hogy az Index szerkesztőségében részlegeket kíván megszüntetni a tulajdonos? Igaz-e, hogy ezzel egy időben az Index tulajdonosa – ahogy forrásunk fogalmazott – frissítést kíván végrehajtani az Index munkavállalói között, ami azt jelenti, hogy régebbi újságírókat kíván elbocsátani és újakat felvenni? Érintheti Önt ez az úgynevezett 'frissítés'?"

Korábban az MTVA többször is hasonlóan arrogáns hangnemben válaszolt a feltett kérdésekre. Amikor a hvg.hu arról érdeklődött, hogy miért a Daniel Cohn-Bendit sajtótájékoztatójáról szóló riportot meghamisító, és a Lomnici Zoltán kitakarásában is részes Papp Dánielt nevezték ki tartalomszolgáltatási igazgatóvá, a közmédia válaszában inkább Gavra Gáborról, a hvg.hu korábbi főszerkesztőjéről és a bajai videó közzétételéről kezdett fejtegetésbe. A Comment.com blognak ugyanezzel kapcsolatban is ugyanezt válaszolták.

Az RTL Klubnak a 80 milliárdos állami támogatást firtató kérdésére a közmédia azt írta, "annyi bizonyos, hogy nem a 'Celeb vagyok, ments ki innen!' folytatását" tervezik.