Fotó: Máris megkezdték a Napi Gazdaság politikai lappá alakítását

Fotó: Máris megkezdték a Napi Gazdaság politikai lappá alakítását

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Egy nappal a Napi Gazdaság felvásárlása után már érezhető az irányváltás a lapon.

Már kedden új szlogennel és konkrét politikai állásfoglalással jelent meg a Napi Gazdaság, amelyet hétfőn megvásárolt a Magyar Nemzet volt főszerkesztője, Liszkay Gábor, aki "lelkiismereti okokra" hivatkozva még februárban mondott fel többekkel együtt a Simicska Lajoshoz tartozó lapnál.

Liszkay a Napi Gazdaság új tulajdonosaként Csermely Péter, volt főszerkesztő-helyettesét nevezte ki a lap élére.

A Napi Gazdaság címlapján kedden már érzékelhetőek voltak a változások: az új tulajdonos egy levélben köszöntötte az olvasókat, melyben azt írta, a következő hónapokban a lapot jelentékeny társadalmi, közéleti, politikai és kulturális tartalommal kívánják kibővíteni, az átalakítás pedig a nyár végén fejeződik be, ekkor új nevet is kap majd a lap.

"Az új napilap irányultságát tekintve vállaltan polgári, konzervatív, mérsékelten jobboldali, azaz a jelenlegi belpolitikai viszonyok között kormánypárti médium lesz" – erősítették meg ismét.

A közlemény szerint annak érdekében, hogy a megújuló lap minél szélesebb olvasótáborhoz juthasson el, a kiadó a közeljövőben jelentősen csökkenti a Napi Gazdaság árát, amely jelenleg még 340 forintba kerül naponta.

A Napi Gazdaság címoldalán a lap meghatározásaként eddig "üzleti és pénzügyi hírlap" szerepelt, kedden ehelyett már a "közéleti és üzleti napilap" megnevezés volt olvasható.

©

CSermely Péter, a lap új főszerkesztője az M1-nek azt nyilatkozta, teljes értékű közéleti napilappá akarják átalakítani a Napi Gazdaságot, ezért új témákkal, rovatokkal és tartalommal jelenik majd meg, de mint mondta, a lap "erős gazdasági gerincét" szeretnék megőrizni.

Csermely azt mondta, a lap szerkesztősége "több helyről" áll majd össze: számítanak az ott dolgozók legtöbbjére, a Magyar Nemzettől távozók közül és máshonnan is "igazoltak" munkatársakat. 

Korábban a Napi Gazdaság eddigi szerkesztőségéből többen is felmondtak, miután kiderült, Liszkay Gábor meg akarja venni a lapot.