Felfüggesztették a pécsi állatkertet a kilőtt farkas miatt

Felfüggesztették a pécsi állatkertet a kilőtt farkas miatt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az állatkerti szövetség felfüggesztette a pécsi állatkert tagságát, innen szökött ki a hétvégén egy farkas, amit végül az állatkert igazgatója lőtt ki.

A kiszökött farkas vasárnapi kilövését követően vizsgálatokat indítottak a Pécsi Állatkertnél, ennek lezárulásáig felfüggesztették a tagságát a Magyar Állatkertek Szövetségében - közölte a szervezet.

A Magyar Állatkertek Szövetségének vezetőségének közleménye szerint a napokban többször is egyeztettek a szövetség tagságába tartozó Pécsi Állatkertben, miután szombaton kiszabadult egy veszélyes állatnak minősülő farkas az intézmény területéről. A szövetség sajnálja, hogy a Magyarországon fokozottan védett állatfajnak számító farkast el kellett pusztítani. 

A szövetség elvárja, hogy a tagságába tartozó intézmények működése mindenben a vonatkozó jogszabályok és szakmai irányelvek szerint történjen, méghozzá olyan módon, amellyel mindenkinek példát mutatnak állatszeretetből is. A tizenkét állatkertet tömörítő szervezet abban bízik, hogy a vizsgálatok mindent rendben találnak, mert minden fél érdeke, hogy egy biztonságos és és jó állatkert működjön Pécsett.