Előzetesbe került a lúggal csonkító orvos

Előzetesbe került a lúggal csonkító orvos

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A harmadfokú eljárásig biztosan előzetesben marad a lúgos támadásért elítélt orvos.

Elfogadta a Kúria az ügyészség indítványát, és kedden 30 napra elrendelte az előzetes letartóztatását a budai orvosnak, aki a vád szerint 2013-ban megtámadta, elkábította, majd maró lúggal öntötte le volt szeretője nemi szervét – írja a Velvet.

A Budai Irgalmasrendi Kórház volt igazgatóját másodfokon 9 év fegyházbüntetésre ítélték március 10-én a támadás miatt, és örökre eltiltották az orvosi hivatástól. A bírói gyakorlattól eltérően a férfit a súlyos büntetése ellenére szabadon engedték, és ez ellen három nappal később fellebbezett az ügyészség – emlékeztet a portál.

Az orvos egyébként Mikola István volt egészségügyi miniszter unokaöccse. A bíróságon az utolsó szó jogán tagadta bűnösségét, és egyebek mellett azt állította: azért áll a bíróság előtt, mert a rendőrségnek nem volt jobb ötlete. Ezt bizonygatta akkor is, amikor neve és arca vállalásával interjút adott a Kékfény című műsornak. Áldozata a 444.hu-nak mondta el, hogy próbál talpra állni a trauma után.

A Velvet információi szerint a rendőrök Bene Krisztiánt kedd este először a budaörsi házában keresték, de nem volt otthon, így a családja és ügyvédje is telefonon hívta. Az orvos végül önként ment be a rendőrségre.

Kónya István, a Kúria szóvivője megerősítette, hogy előzetesbe került az orvos. A döntés jogerős, így a harmadfokú bírósági eljárásig biztos, hogy előzetes letartóztatásban marad.