Volt fideszes polgármesterre váltottak le egy iskolaigazgatót a XIII. kerületben

Volt fideszes polgármesterre váltottak le egy iskolaigazgatót a XIII. kerületben

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sem az önkormányzat, sem a tantestület, sem a szülők nem támogatták az új igazgató kinevezését.

Szakmailag alkalmatlan jelölt került egy angyalföldi iskola élére a XIII. kerületi önkormányzat álláspontja szerint, amely közölte, a kinevezéskor nem vették figyelembe sem a nevelőtestület, sem az önkormányzat álláspontját.

Mint írják, a Közép-Pesti Tankerületi Központ fenntartásában működő Dózsa György úti XIII. Kerületi Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola élére az Emmi oktatási államtitkára új iskolaigazgatót nevezett ki Putnoki Zsolt személyében, holott az önkormányzat képviselő-testülete május végi ülésén a véleményezési jogával élve Putnoki Zsolt programját nem támogatta, és a személyét alkalmatlannak is tartotta, mivel hiányzik az adott iskolatípusban megszerzett gyakorlata, tapasztalata.

Hasonlóan vélekedett az iskola nevelőtestülete is, közülük hatan támogatták Putnoki Zsolt szakmai programját, míg harminckilencen nem támogatták azt. Az alkalmazotti közösség is ilyen véleményre jutott, közülük szintén hatan támogatták a pályázó személyét és vezetői megbízását, míg negyvennyolcan ellenezték.

Sőt, a szülői munkaközösség is Putnoki kinevezése ellen volt, szerintük a pozíció betöltéséhez Putnoki Zsoltnak nincs megfelelő intézményvezetői tapasztalata, semmiféle kötődése nincs az iskolához, pályázatában leginkább általános vezetői kompetenciákról írt, konkrétumokról pedig alig.

Az Emmi azonban végül az iskola pedagógusainak és alkalmazottjainak, a szülők véleményének és az önkormányzat állásfoglalásának figyelmen kívül hagyásával mégis Putnokit nevezte ki az iskola élére, ezért a XIII. Kerületi Önkormányzat haladéktalanul új pályázat kiírását javasolja a fenntartónak, mert szerintük az új igazgató alkalmatlan a feladat ellátására.

A XIII. kerületi MSZP hozzáteszi, Putnoki korábban a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újkenéz polgármestere volt a Fidesz színeiben, míg a település két éve egy független polgármestert nem választott. A párt közleményében azt írja, bár Putnokinak egyébként van kórusvezetői gyakorlata és maga is zenél – az Orosházi Fúvószenekar karnagya –, a tanári diplomája még nincs egyéves sem.

A XIII. kerületi példa nem kirívó, az utóbbi hetekben egyre több iskolaigazgatót váltott le a kormány a tantestület és a szülők tiltakozása ellenére. A II. kerületi Szabó Lőrinc Kéttannyelvű Általános Iskola és Gimnázium igazgatói posztjára egy fideszes volt alpolgármester került, az oktatáspolitikát korábban kritizáló makói József Attila Gimnázium igazgatóját pedig 22 év után küldték el annak ellenére, hogy más nem is pályázott a posztjára. A budapesti Szinyei Merse Pál Gimnáziumot tíz éve vezető igazgató újrapályázását indoklás nélkül nem támogatta az oktatási kabinet, Balog Zoltán miniszter végül megkegyelmezett az igazgatónak, aki végül még egy évig maradhat az iskola élén.

Hozzászólások