Kettészakítja az országot az időjárás

Kettészakítja az országot az időjárás

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu/MTI

Ezen a héten is folytatódik a változékony időjárás, többször várhatók záporok, zivatarok. Nem okoznak komoly lehűlést, többfelé 25, másutt továbbra is 30 fok közeli maximumok várhatók.

Hétfőn közepesen és erősen felhős időszakok egyaránt lesznek, és szórványosan, főként az ország délnyugati, nyugati felén fordulhat elő zápor, zivatar néhol felhőszakadással. Helyenként megélénkül a keleti, délkeleti szél, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 21 és 25, másutt 26 és 32 fok között alakul.

©

Kedden a gyakran erősen felhős égből többfelé valószínű zápor, zivatar. Szélerősödés csak zivatar környezetében várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 27 fok között alakul.

Szerdán napos és erősebben felhős időszakok egyaránt lesznek, még több helyen lehet zápor, helyenként zivatar. A minimum-hőmérséklet 13-18, a maximum-hőmérséklet 23-28 fok között alakul.

Csütörtökön a többórás napsütés mellet helyenként alakulhat ki zápor, egy-egy zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet 12-17, a legmagasabb 25-29 fok között valószínű.

Pénteken szórványosan – főként nyugaton és északon – alakulhat ki zápor, zivatar. A minimum-hőmérséklet 12-17 fok között valószínű. A nappali maximumok 24-29 fok között alakulnak.

Szombaton és vasárnap napos és erősebben felhős időszakok egyaránt lesznek. Szombaton elsősorban a Dunántúlon és az Északi-középhegységben, és vasárnap is csak szórványosan valószínű zápor, zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet mindkét nap 14-19 fok között alakul. Szombaton napközben 21-29, vasárnap 25-30 fokig melegszik a levegő – olvasható az előrejelzésben.

Hozzászólások