Az Emmi-államtitkár szerint magánügy, hogy gyermekei milliós magániskolában tanulnak

Az Emmi-államtitkár szerint magánügy, hogy gyermekei milliós magániskolában tanulnak

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Kiderült, hogy magániskolába járatja gyermekeit az oktatásügyért is felelős Emmi államtitkára, Szabó Tünde. Megkérdeztük, hogy miért, talán nem elég jó a közoktatás? Azt válaszolta: magánügy.

Megírtuk, hogy Dr. Szabó Tünde, aki a közoktatást is irányító Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára, Facebook-bejegyzésében büszkén újságolta, hogy gyermekei visszaültek az iskolapadba. Nem volt nehéz azonban a képen látható uniformis alapján kideríteni, hogy Szabó gyerekei nem ám a közoktatásban, hanem az SEK Budapest International School nevű magániskolában tanulnak. Az iskolában évente kétmillió forint a tandíj, ami két gyermekre ugye négymilliót tesz ki.

Fel is tettük az azonnal adódó kérdést az Emberi Erőforrások Minisztériumának, hogy:

Miért nem megfelelő gyermekei számára az a közoktatás, amelynek színvonalát munkahelye és a kormány szavatolja, és a hivatalos kommunikáció szerint korszerű és magas színvonalú tudást biztosít.

Kérdésünkre kedd délután érkezett meg a minisztériumtól Szabó Tünde válasza, amely szó szerint így hangzik:

A gyermekeim taníttatása nem köz-, hanem magánügy. Kérem a nyilvánosságot, hogy gyermekeim, családom magánéletét tartsák tiszteletben.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat. 

Hozzászólások