szerző:
hvg.hu

A független jelölt azt kéri, az előválasztás lezárultáig senki ne tárgyaljon budapesti pozíciókról, mert erről az előválasztásnak kellene döntenie.

Kedden jelentette be az MSZP, hogy előválasztáson kívánják kiválasztani a közös ellenzéki főpolgármester-jelöltet a 2019-es önkormányzati választásokra, erre karácsony után lehet majd elkezdeni regisztrálni, a szavazásnak pedig február 3-ra lesz eredménye. Egyelőre úgy néz ki, hogy az előválasztáson elindulna az MSZP-s Horváth Csaba, valamint a függetlenül bejelentkező Puzsér Róbert is, az ATV-nek a liberális Bősz Anett azt mondta, az ő jelöltjük, Sermer Ádám is indulna rajta. Hogy Karácsony Gergely elindul-e rajta, erről maga a zuglói polgármester azt mondta, nagy rajta nyomás ezzel kapcsolatban.

A főpolgármesteri posztra függetlenként bejelentkező Puzsér Róbert úgy tűnik, komolyan is kívánja venni az előválasztást, szerdán ugyanis a Facebook-oldalán üzent a szervező MSZP-nek:

Felszólítom a Magyar Szocialista Pártot, hogy az előválasztás lezárultáig ne tárgyaljon se a DK-val, se a Momentummal, se más pártokkal se polgármesteri helyekről, se egyéb pozíciókról! Ha komolyan vesszük az előválasztást, akkor a baloldali és a centrum-szavazók nem pusztán Tarlós István kihívójáról, hanem a kerületi polgármester-jelöltekről, és ami a legfőbb, az ellenzék programjáról is szavaznak majd

– írta Puzsér, feltehetőleg arra utalva, hogy a Párbeszéd csak akkor áll össze közös listára az MSZP-vel a jövő évi európai parlamenti választáson, ha garantálják Karácsonynak a zuglói polgármesterjelöltséget. Ezen Mesterházy Attila volt MSZP-elnök fel is háborodott.

Puzsér szerint "tragikus üzenet a budapestiek felé, hogy egy évvel az önkormányzati választás előtt az MSZP, a DK és a Momentum már pozíciókat seftel, holott se elfogadott programjuk, se főpolgármester-jelöltjük nincs. Meggyőződésem, hogy a pártoknak program alapján kell együttműködniük, az ellenzéki stratégiát pedig a közös főpolgármester-jelöltnek kell meghatároznia" – írta.

Hozzátette, próbálja komolyan venni az előválasztást, "bármilyen nehezen hihető, hogy az nem pusztán egy politikai blöff". "Javaslom, hogy ne viselkedjenek úgy, mintha máris nyertek volna! Vegyük egymást komolyan!" – tette hozzá.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Elmaradhat a Brexit-szavazás a brit parlamentben

Elmaradhat a Brexit-szavazás a brit parlamentben

Verhetetlen volt Liu Shaoang a világkupán

Verhetetlen volt Liu Shaoang a világkupán

Női kézilabda-siker: "Ma szerencsések és jók is voltunk"

Női kézilabda-siker: "Ma szerencsések és jók is voltunk"

Széllel és esővel indul a hét, de aztán kisüthet a nap

Széllel és esővel indul a hét, de aztán kisüthet a nap

Katonai géppel repül Orbán Viktor

Katonai géppel repül Orbán Viktor

Rájöttek a tudósok: ha 22,8 foknál hidegebb van, megugrik a halálesetek száma

Rájöttek a tudósok: ha 22,8 foknál hidegebb van, megugrik a halálesetek száma