A közmédia egyik vezetője Hadházynak: Tökéletesen jónak látom a közmédia híradóit

A közmédia egyik vezetője Hadházynak: Tökéletesen jónak látom a közmédia híradóit

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Dobos Menyhért arról is elmondta a véleményét, hogy riporterük az egyik alanynak elmondta, mit mondjon kamerába. Szerinte ez abszolút rendben van.

Hétfő óta az MTVA épületében van Szél Bernadett és Hadházy Ákos, az éjszakát is bent töltötték, egy kamera végig vette a párost. Kedden kora délelőtt a két független országgyűlési képviselő leült beszélni Dobos Menyhérttel, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatójával, az eseményt Szél Facebook-videóban közvetítette. Dobos többek között elmondta, meg van elégedve a műsorokkal, de ha valakinek kifogása van azok pártatlanságával, esetleg a kiegyensúlyozottságot hiányolja, hozzá lehet fordulni.

De hangsúlyozta:

kiegyensúlyozottsági problémák az elmúlt nyolc évben nem voltak.

A vezérigazgató az MTVA épülete előtti decemberi tüntetésekről is szólt, szerinte féltek az épületben dolgozók, a képviselők szemére vetette, hogy feltüzelték a tömeget, majd több politikus bement az MTVA-hoz. Végül a közmédia biztonsági őrei fizikai erőt alkalmaztak a politikusokkal szemben, erre Dobos azt mondta, „amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten”.

Az önök képviselői viselkedése túlment minden határon – tette hozzá.

 

Hadházy rákérdezett a közmédia híradóira is. Ezeket Dobos tökéletesen jónak tartja. „Abszolút pártatlannak tartom, és ez így helyes.” Hadházy, aki aláírásokat gyűjt az Európai Ügyészséghez való csatlakozáshoz, rákérdezett arra is, miért nem számol be erről a közmédia, erre a vezérigazgató azt mondta, ebben az ügyben hozzá kell fordulni.

Szél Bernadett Facebook-videója Dobos Menyhérttel:

 

Hadházy arról is kérdezte Dobost, hogy nemrég kikerült egy videó, amin az látszik, a közmédia riportere megmondja ifj. Lomnici Zoltánnak, mit mondjon szakértőként a kamerába. Erre azt mondja a közmédia vezetője, teljesen rendben volt.

Hozzászólások