A volt Népszabadság székházában találtak helyet a fideszes médiaholdingnak

A volt Népszabadság székházában találtak helyet a fideszes médiaholdingnak

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Mediaworks székházában kapott helyet a több száz kormánypárti médiaterméket tulajdonló Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány.

Korábban a hvg.hu írta meg elsőként, hogy vállalatcsoporttá alakultak a nemrég egy alapítványba terelt fideszes médiumok, betagozódnak Mészáros Lőrinc volt cége, a Mediaworks alá. A Népszava pedig most arról ír, hogy a bírósági adatok szerint a KESMA alapító okiratát 2019. február 25-én módosították.

A KESMA pedig a Mediaworks székházában kapott helyet, arról a Bécsi úti épületről van szó, ahol korábban sokáig a Mediaworks által bezárt Népszabadság működött. Azt egyébként a Gazdasági Versenyhivatal nem vizsgálta, hogy vállalatcsoporttá alakult a holding.

Versenyjogi szempontból nem minősül összefonódásnak, hanem egy vállalatcsoporton belüli átrendeződésnek tekinthető, hogy a KESMA (Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány) nevű, Fidesz-közeli alapítvány tulajdonában álló médiacégek központi irányítású vállalatcsoporttá alakulnak – közölte korábban lapunkkal a GVH.

Hozzászólások